Ekonomi Domates menüleri değiştirdi

Domates menüleri değiştirdi

Paylaş
Domates menüleri değiştirdi

Son aylarda fiyatı artan ve eylül ayının zam şampiyonu olan domates, lokantacıların menü fiyatlarında değişikliğe gitmesine neden oldu

Domates eylül ayında yüzde 57,16 ile fiyatı en çok artan ürün oldu. Domatesteki fiyat artışında, üretim alanında yaşanan doğa sorunları, domates güvesinin görülmesi, ekim alanlarındaki daralmanın yanı sıra ihracatın etkili olduğu belirtildi.

Domatesin kilosunun 6 liraya yükselmesinin ardından Adana kebabının yanında ücretsiz olarak verilen salatanın fiyatı bazı lokantalarda 1 liraya çıkarıldı.

Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yer alan menemenin daha önce 5 lira olan fiyatına da yüzde 20 oranında zam yapıldı. Bazı lokantalarda menemen 6 liradan satılmaya başlandı.

Bu arada, börekçilerde ise menüde ücretsiz yer alan domates söğüşte kaldırıldı. Adana’daki Uğur Lokantası sahibi Yılmaz Keklikçi, domates fiyatının artmasının ardından ister istemez menülerinde düzenlemeler yapmak durumunda kaldıklarını ifade etti.

Bugüne kadar Adana kebabının yanında müşteri istemeden götürdükleri domates salatasını artık ücretli vermeye başladıklarını belirten Keklikçi, müşterilere domates salatası isteyip istemediklerini sorduklarını ifade etti.

Keklikçi, yaptıkları düzenlemenin ardından, 7 liradan sattığımız kebabın fiyatına 1 lira domates salatası fiyatı da eklediklerini belirtti.

Yılmaz Keklikçi, hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yer alan menemenin fiyatını da domates fiyatı yükselince yüzde 20 oranında artırarak 5 liradan 6 liraya çıkartmak durumunda kaldıklarını bildirdi.

Haberin Devamı