Ekonomi Domates, 'outlet' reyonunda

Domates, 'outlet' reyonunda

Paylaş
Domates, 'outlet' reyonunda

Konya'da bir alışveriş merkezi, fabrika çıkışı satış olarak adlandırılan 'outlet' uygulamasını sebze reyonun da uygulamaya başladı

Normal reyonda kilosu 7 liraya satılan domates, ‘outlet’ reyonunda fiyatı 3.5 liradan satılıyor. Alışveriş merkezinin outlet reyonuna konulan sebze ve meyveler sık sık değişiyor ve yüzde 50 indirimle paketler halinde satılıyor.

Diğer reyonda kilosu 2 lira 90 kuruşa satılan kabak 1 lira 45 kuruşa, 1 lira 80 kuruşa satılan biber 90 kuruşa, 3 lira olan greyfurt 1.5 liraya outlet reyonunda satılıyor.

Müşteriler ‘outlet’ reyonuna ilgi gösterirken, son günlerin zam şampiyonu domatesin bu reyonda bile 3.5 liraya satıldığına dikkat çeken, Sadullah Ercan (45), “Yüzde elli indirimli de olsa özellikle domates çok pahalı. Et alamıyorduk. Artık domates de alamaz hala geldik” dedi.

Alışveriş Merkezi Müdürü Hicabi Özçalık, “Ürünlerimizi tüketiciye daha kolay oluşturmak için ve müşterinden gelen talep üzerine böyle bir reyon oluşturduk. Böylelikle israfı da önlemiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Tolga YANIK/KONYA (DHA)

Haberin Devamı