Türkiye (Son Dakika) Domatesle akılalmaz dolandırıcılık yöntemi

Domatesle akılalmaz dolandırıcılık yöntemi

Paylaş
Domatesle akılalmaz dolandırıcılık yöntemi

İstanbul'da iki kadın bir kapıyı çalıp domates istedi. Ardından domatesin içinde büyü kağadı çıktığını iddia eden kadınlar hedeflerindeki bileziklere ulaşmak için adım adım planlarını uyguladı. Dolandırıldığını anlayan kadın şikayetçi oldu ancak iki kadının tutuklanmasına gerek görülmedi

Kapısını çalan 2 kadının şu sözlerine inanandı, 2 bileziğini kaptırdı: "Kuran okutacağız, domates ver" "Domatesin içinden çıkan kağıtta büyü var", "Büyüyü bozmak için altın bileziklerini ver" "Altın bileziklerini batırdığımız suyla başını yıka, rahatlarsın" "Bilezikleri için koyduğumuz kocanın çorabını, bohçaya koy ve düğümle ki düşmanlarınızın ağzı düğümlensin"

Haberin Devamı

2 bileziği bu şekilde yok eden kadınların tutuklanmasına gerek görülmedi.

ÜSTELİK TUTUKLANMADILAR

Haklarında "Dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık" suçundan 7'şer yıla kadar hapis cezası dava açıldı. Kadınlar ilk duruşmaya gelmedi. "Kuran okutacağız" diye kapısını çalarak domates istedikleri E.O.'ya domatesin içinden muskaya benzer kağıt parçası çıkarıp "Sana büyü yapmışlar" diyerek 2 bileziğini çalan kadınlara "Dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla dava açıldı. Mahkemede ifade veren E.O., "Beni kandırdılar" dedi.

DOMATESTEN ÇIKAN MUSKA...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre 2013 yılı Nisan ayında, 43 yaşındaki ev hanımı E.O.'nun Tuzla'daki evinin kapısını çalan 2 kadın Kuran okutacaklarını söyledi. Okutacakları Kuran için her evden birer kaşık şeker istediklerini söyleyen 19 yaşındaki Z.M. ile 22 yaşındaki H.S., ev sahibinden 2 tane de domates istedi. Z.M. ile H.S. domatesi ikiye böldü ve domatesin içinden muskaya benzer bir kağıt parçası çıkarttı. 2 kadının E.O'yu 'Sana büyü yapmışlar, seni büyülemişler' gibi sözlerle kandırdı ve büyüyü bozmak için E.O.'dan altın bilezik istedi.

Haberin Devamı

"DÜŞMANLARININ AĞZINI DA BU ŞEKİLDE DÜĞÜMLEDİK"

E.O.'nun izah edilen eyleme kanarak 30 ve 40 gram ağırlığındaki 2 bileziğini kadınlara verdiği belirtilen iddianameye göre, kadınlar bileziği almayıp evdeki bohçaya koyacaklarını söyleyerek, altınları batırdıkları su ile E.O.'ya başını yıkması gerektiğini ve bu şekilde rahatlayacağını söylediler. İkna gücünü artırmak için okutacakları Kuran'a E.O'yu da davet eden kadınlar güven kazandılar. Kadınlara güvenen E.O. bileziklerini verdi. 2 kadın ise bilezikleri E.O.'nun eşine ait bir çorabın içine koydu, çorabı sallayıp düğüm yaparak bohçanın içine bıraktı. Bohçayı düğümleyen 2 kadın, 'Senin düşmanlarının da ağzını bu şekilde düğümledik' dedi ve E.O'ya evin dışına çıkması gerektiğini söyledi. 2 kadın evden ayrıldıktan sonra evine giren E.O. yaptığı kontrolde bohçanın boş olduğunu anladığı ve polise giderek şikayetçi oldu. E.O.'nun verdiği eşkal üzerine polis ekipleri Z.M. ile H.S.'yi yakaladı.

Haberin Devamı

2 KADINA 7'ŞER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılık 2 kadının dini duyguları kullanarak istismar edip kendi lehlerine yarar sağladığını belirtti. Z.M. ve H.S. kadın hakkında "Dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık" suçundan 2'şer yıldan 7'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

"BENİ KANDIRDILAR"

Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanıklar Z.M. ile H.S. katılmazken müşteki E.O. duruşmada hazır bulundu. Duruşmada ifade veren E.O., "Beni kandırdılar. İkisini de karakolda kesin olarak teşhis ettim. Bana herhangi bir ödeme de yapılmadı. 70 gram altın zarardayım" dedi. Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen 2 sanık hakkında zorla getirme kararı vererek duruşmayı erteledi.

Arzu KAYA İstanbul DHA