Ekonomi Domatesten müjdeli haber

Domatesten müjdeli haber

Paylaş
Domatesten müjdeli haber

Geçtiğimiz haftalarda fiyatı 10 liraya kadar çıkarak rekor kıran domates fiyatları şimdi de hızla düşmeye başladı

Türkiye Meyve Sebze Komisyoncuları Federasyonu Başkanı (TÜMESKOM) Genel Başkanı Burhan Er, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, halde en iyi domatesin şu anda 2.5 lira olduğunu söyledi. Ortalama domates fiyatlarının 1.5 liraya kadar gerilediğini belirten Er, "eğer havalar böyle giderse fiyatlar daha da ucuzlayacak. Halde fiyatlar 1 liraya inebilir" dedi.

Haberin Devamı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Sebze ve Meyve Meslek Komitesi Başkanı ve Komisyoncu Mustafa Küçükoğlu da hafta içerisinde Antalya'daki sera domateslerinin ilk kısımlarının gelmeye başlamasıyla fiyatların da gevşemeye başladığını söyledi. Gelecek haftalarda bu sürecin devam edeceğini belirten Küçükoğlu, şu anda Antalya Toptancı Hali'ne günlük 80- 100 ton aralığında domates girişi olduğunu, gelecek haftalarda bu oranın 120- 150 ton aralığına kadar çıkacağını, kasımın ilk haftası ortalarına doğru ise tonajın hızla artarak hem ihracat hem iç piyasadaki hareketliliğin artacağını kaydetti.

Küçükoğlu, “Domates fiyatı önümüzdeki günlerde halkımızın rahat rahat tüketebileceği miktara düşecektir. Tonajın 200 bin tonun altına inmemesini bekliyoruz, hatta nisan ayı gibi 400 bin tona çıkar. Hal fiyatı kasım ayı ortasında 1.5- 2 liraya oturur ve tüketiciye yansıması da 2- 3 lira civarında olur” diye konuştu.

Haberin Devamı

KONYA'DA 1 LİRAYA SATILDI

Öte yandan fiyatların düşmesi tezgahlarda da kendini göstermeye başladı. Hatta Konya'da bir semt pazarında domatesin kilosu 1 liraya satıldı. Pazarcı esnafı Ahmet Akın, domatesi Alakova beldesinde yetiştirdiklerini ve pazara getirerek vatandaşların beğenisine sunduklarını belirterek, “17 yıldır pazarcılık yapıyorum, domatesin fiyatı ilk defa bu kadar bir yıl öncesine göre kat kat yükseldi. Herkes menemenini yapsın, lokantacılar rahat olsun, 'her eve domates girsin' diye kilosunu 1 liradan satıyoruz” diye konuştu.