Sağlık Domuz gribinde ilaç şirketlerine ağır suçlama

Domuz gribinde ilaç şirketlerine ağır suçlama

Paylaş
Domuz gribinde ilaç şirketlerine ağır suçlama

Uluslararası Şeffaflık Örgütü, ilaç şirketlerini, domuz gribini kendi çıkarları doğrultusunda kullanmakla suçladı

Uluslararası Şeffaflık Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Anke Martiny, domuz gribini kendi çıkarları doğrultusunda kullandığı gerekçesiyle ilaç şirketlerine ağır eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

CİDDİ ŞÜPHELER VAR

Deutche Welle’ye göre, Uluslararası Şeffaflık Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Anke Martiny, yaptığı açıklamada, domuz gribinin felaket ölçüsünde büyütüldüğünü söyledi. Domuz gribi aşısının, daha çok aşıyı piyasaya süren üreticilerin işine yaradığı konusunda ciddi şüpheleri bulunduğunu anlatan Martiny, “İlaç endüstrisi şimdi de aşıları keşfetti, rahim kanseri ya da domuz gribi aşısı gibi. Pazarlama açısından bakıldığında bunlar birer mucize ürün” diye konuştu.

BİLİMSAL BİR TARTIŞMA YAPILMADI

İlaç şirketlerinin bu tutumu nedeniyle insanların temelde faydalı olan aşılara karşı güvenini yitirmeye başladığını belirten Martiny, domuz gribi aşısını öneren Daimi Aşı Komisyonu (STIKO) üyelerinin, ilaç şirketleriyle ile ilişkide olmasını da eleştirdi. Martiny, “STIKO'nun domuz gribi aşısının önerilmesinde çıkar çatışmalarının hiç bir rol oynamadığını kanıtlaması gerekiyordu. Dışarıdan uzmanların en baştan beri bu kararın doğruluğu konusunda şüpheleri vardı, ancak açık, bilimsel bir tartışma yapılmadı” dedi.

Haberin Devamı

SAĞLIK SİSTEMİNDEKİ YOLSUZLUKLAR
Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) eski milletvekillerinden Uluslararası Şeffaflık Örgütü Yönetim Kurulu üyesi Anke Martiny, sağlık sistemindeki yolsuzluklara dikkat çekti. Martiny, 250 milyar Euro ekonomik büyüklüğe sahip olan Alman sağlık sisteminin de yolsuzluk sorunu ile karşı karşıya olduğunu belirterek, yolsuzluk vakalarının yalnızca yüzde 5-10’luk bölümünün ortaya çıkarılabildiğini vurguladı. Martiny, “Diğer ülkelerde yolsuzluğun sağlık piyasasında yüzde 3-5 arasında kayba yol açıyor. Bunun Almanya’da daha az olduğunu düşündürecek hiçbir neden yok” dedi.İhsan

DÖRTKARDEŞ/ (DHA)