Dünya 'Dondurarak' kurtardılar

'Dondurarak' kurtardılar

Paylaş
'Dondurarak' kurtardılar

Geçirdiği ameliyatın ardından kalbinde ritm bozukluğu yaşayan 16 haftalık Finley, 4 gün boyunca vücut ısısı düşürülerek kurtarıldı

KALBİNDE 2 DELİK VARDI

Haberin Devamı

İngiltere’de 10 haftalık olmasına rağmen kilo almayan ve soluma güçlüğü çeken Finley Burton adlı bebeği annesi Donna Link-Emery (27) doktora götürdü. Yapılan incelemelerde Finley’in kalbinde biri büyük, diğeri küçük iki delik olduğu belirlendi.

Ayrıca bebekte kalp kasılması ve damar daralması da vardı. 1 ay önce 16 haftalıkken ameliyata alınan Finley’in kalbindeki delikler kapatıldı, daralan damarı genişletildi. Fakat ameliyatın ardından Finley’de ritm bozukluğu başladı.

SOĞUK HAVA BATTANİYESİ

Normal bir kişinin kalbi dakikada 80 kez atarken Finley’in kalbi 200 kez atıyordu. Doktorlar Finley’in kalp ritmini yavaşlatmak için bebeği ‘dondurmaya’ karar verdi. Finley, içine sürekli soğuk hava pompalanan bir çeşit battaniyenin üzerine yatırıldı. Böylece Finley’in vücut ısısı 37 dereceden 33.4’e düşürüldü.

Haberin Devamı

Vücut ısısı düştüğü için de kalp ritmi yavaşladı. 4 gün boyunca bu battaniyenin üzerinde yatırılan Finley’in kalp ritmi normal haline döndü. Finley iyileşerek taburcu edildi.