Ekonomi Dondurma tüketimini katlayacak

Dondurma tüketimini katlayacak

Paylaş
Dondurma tüketimini katlayacak

Unilever Gıda Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, bu yıl 20'nci yılını kutlayan Algida ile dondurma tüketimini 5 yılda iki katına çıkaracaklarını vurguladı

20’nci yılını kutluyor

Haberin Devamı

Unilever Gıda Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, 1990’lı yıllarda Türkiye’de 0.3 litre olan yıllık kişi başı dondurma tüketiminin, 2.8 litreye ulaştığını, hedeflerinin 5 yılda bu tüketimi iki katına çıkarmak olduğunu dile getirdi.

Algida’nın Türkiye’deki 20’nci yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Mustafa Seçkin, Unilever’in tüm dünyada sattığı dondurma miktarının 2.3 milyar litre olduğunu ifade etti.

3 bin 200 kişi çalışıyor

Mustafa Seçkin, Türkiye’nin Algida ile Unilever’in 2’nci büyük dondurma operasyonu olduğunu vurguladı. Algida’nın 1990’da Çorlu fabrikasıyla Türkiye’ye girdiğini belirten Seçkin, o tarihten bu yana dondurma sektörüne 400 milyon euro’luk altyapı yatırımı yaptıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Seçkin, “Kurulduğu yıl 10 milyon litre üretim kapasitesine sahip fabrika, bugün yılda 200 milyon litre kapasitesine ulaştı. Türkiye’de 3 bin 200 kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi.