Gündem Bayramın son gününde tatilcilerin dönüş çilesi

Bayramın son gününde tatilcilerin dönüş çilesi

Paylaş
Bayramın son gününde tatilcilerin dönüş çilesi

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde, Bandırma, Çanakkale, Kocaeli gibi ana arterlerde yoğunluk yaşanıyor

İstanbul'da yaşayan ve Ramazan Bayramı tatilini Balıkesir'in ilçeleri ve Ege sahilinde geçiren tatilciler geri dönüşe başladılar. Dün akşamdan itibaren Bandırma'ya gelen tatilciler İDO'ya bağlı feribot ve deniz otobüsleri ile geri dönüyor.

Bandırma İDO İskelesi'nde gece ve gündüz uzun araç ve yolcu kuyrukları oluştu. İDO, yaşanacak yoğunluk nedeniyle 4 olan feribot sayısını 7'ye çıkartıp 6 olan deniz otobüsü seferini ise 9'a yükseltti. Böylece İDO, tatil dönüşü İstanbul'a 9 bin 700 yolcu ve bin 575'de otomobil taşınacak.



Dün gece saat 23.55’de feribot seferinden sonra sabah saat 10.00’ da başlayan seferler çarşamba günü gece saat 03.00’e kadar sürecek.


ÇANAKKALE'DE UZUN ARAÇ KUYRUKLARI


Çanakkale feribot iskelelerinde bayramın son gününde de tatilcilerin dönüş çilesi devam ediyor. Sabah erken saatlerde kent merkezine gelenler hiç beklemeden boğazı geçebilirken, öğle saatlerinden itibaren 1 kilometreyi bulan araç kuyruğu tatilcilerin dönüş yolunu zorlaştırdı.

Ramazan Bayramı arifesinde başta İstanbul olmak üzere Trakya’daki kentlerden tatilini geçirmek için yola çıkıp Çanakkale Boğaz geçiş hattını kullananlar bayramın son günüyle birlikte Ege sahilleri, Edremit Körfezi, Assos ve Bozcaada gibi turizm merkezlerinde tatillerini tamamlayıp, aynı güzergahtan dönüş yoluna geçti.



SABAH ERKEN DAVRANANLAR RAHAT GEÇTİ AMA...


Son gün Çanakkale feribot iskelelerinin yoğun olacağını düşünerek, bayramın ikinci günü dönüşe geçen tatilciler, Çanakkale’de 1 kilometrelik araç kuyruğu oluşturmuştu. Geç saatlere kadar yoğunluk devam etmişti. Bu sabah erken davrananlar Çanakkale’den Eceabat ve Kilitbahir’e, Lapseki’den ise Gelibolu’ya, hiç sıra beklemeden feribota geçiş yapabildi. Ancak öğle saatlerinden itibaren Çanakkale Feribot İskelesi’nde 1 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Eceabat ve Kilitbahir arasında sefer yapılan feribot iskelesinin araç depolama alanı dolarken araç kuyruğu Demircioğlu Caddesi’ne taştı. Çift sıra araç kuyruğu, Belediye Kavşağı’na kadar uzadı.

Boğaz’da deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, Çanakkale’den Eceabat ve Kilitbahir’e 4’er feribot ile tarife olmaksızın sefer yapıp, oluşan uzun araç kuyruğunu azaltmak için çalışırken, trafik ekipleri, İzmir yönünden Çanakkale istikametine yoğun bir trafiğini bulunduğunu belirtti. yoldaki araç yoğunluğu, Ege sahilleri Edremit, Assos ve Bozcaada’dan dönüşlerin akşam geç saatlere kadar süreceğini gösterdi.

LAPSEKİ İSKELESİ’NDE YOĞUNLUK BAŞLADI


Çanakkale Feribot İskelesi’ndeki yoğunluk Gelibolu’ya geçişlerin yapıldığı Lapseki Feribot İskelesi’nde de yaşanıyor. Bu hattı daha çok Bursa yönünden gelen tatilciler kullanıyor. Trafik ekipleri Bursa’dan Çanakkale yönünde de trafiğin hareketli olduğunu belirtiyor. Gestaş firması, Lapseki’den Gelibolu’ya da 4 feribot ile saatsiz sefer yapıyor. Lapseki İlçesi, Çardak Beldesi’nde ise özel şirkete ait feribotlar saatsiz çalışarak, tatilcileri Gelibolu’ya taşıyor.


BOLU'DA BAYRAM DÖNÜŞÜ TRAFİK RAHAT


Bayram tatilini memleketlerine geçirenler, dönüşte TEM'in Bolu kesiminde hafif yoğunluk oluşturdu.

Tatilciler, dönüş yolunda yoğunluğa yakalanmamak için dün yola çıkmaya başladı. Dün akşam saatlerinde TEM'in Bolu kesiminde İstanbul yönünde başlayan hafif yoğunluk, bugün de devam etti. Özellikle otoyolun Gerede İlçesi kesiminde yoğuluk görüldü. Bayram tatiline giderken uzun araç kuyruklarının oluştuğu Bolu Dağı Tüneli kesiminde ise aynı sıkıntı yaşanmadı. Tatilciler, tünelde sorun yaşamadan yola devam etti. TEM'in Düzce kesiminde de hafif yoğunluk oluşmasına rağmen ulaşımda aksama olmadı.


KOCAELİ KESİMİNDE YOĞUN TRAFİK


Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun Kocaeli kesiminde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bayramın son gününde İstanbul’a dönen tatilciler sebebiyle Anadolu Otoyolu'nda Kartepe ilçesinden itibaren uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik akışı, D-100 karayolunun Köseköy, Kandıra sapağı ve Kuruçuşme; Anadolu Otoyolunun ise Alikahya ve Gültepe mevkisinde durma noktasına geldi.



D-130 ile D-605 karayollarında ise trafik normal akışında devam ediyor. Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, yollardaki kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Öte yandan tatilcilerin Kandıra-Şile yolunda da trafik yoğunluğuna neden olduğu görüldü.