Gündem Donuyoruz

Donuyoruz

Paylaş
Donuyoruz

Yurdun büyük bölümünde etkisini sürdüren soğuk hava ve kar yağışı hafta sonuna kadar sürecek

3 KİŞİ DONARAK ÖLDÜ

Haberin Devamı

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava yüzünden önceki gün Aydın ve Tekirdağ’da iki kişi donarak ölmüştü. Dün de Kayseri’nin Akkışla ilçesinde evinden iki gün önce çıkan Mehmet Akşit’in (78), donarak ölmüş haldeki cesedi bulundu.

HAFTA SONU SOĞUK GİDİYOR

Kar yağışı salı günü yurdu terk edecek. Ancak soğuk hava, hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek. Sıcaklık bugün ülke genelinde 4 ila 6 derece azalacak. Marmara ile kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor.

KAR YOLLARI KAPADI

Hakkari: Dün aniden bastıran yağışla kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Muş: 170 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum: 90 köye ulaşılamıyor. Düzyurt köyündeki hamile bir kadını doğuma götürmek için yola çıkan ambulans kara saplandı. Ekip uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.

Haberin Devamı

ULUDAĞ'DA 115 SANTİM KAR VAR

Bursa: 40 köy yolu kapandı. Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 115 santimetreye ulaştı. Çanakkale: Fırtına nedeniyle iki gündür yapılamayan feribot ve arabalı vapur seferlerine dün saat 07.00’de başlandı. 77 köy yolu kapandı. 10 köye elektrik verilemiyor.

ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Zonguldak: Kenti Ankara ve İstanbul’a bağlayan yollarda trafik aksadı. Kar nedeniyle amatör lig maçları ertelendi. Sivas: 121 köyle bağlantı kesildi. 100 köye elektrik verilemiyor. 32 köyün de telefon bağlantısı kesildi. Kentin çevre illerle ulaşımı güçlükle yapılıyor.

TUNCA NEHRİ DONDU

Bolu: Bolu- Ankara arasındaki TEM Otoyolu’na buzlanma nedeniyle ulaşım aksadı. Kocaeli: Kocaeli Üniversitesi’nde 25-26 Ocak’ta yapılacak sınavlar, 3-4 Şubat’a ertelendi. Edirne: Sıcaklığın gece -9 dereceye düşmesiyle Tunca Nehri’nin kıyı bölümü dondu. Edirne ve Kırklareli’nde sıcaklık bugün-17 dereceye düşecek.