Spor Dopinge 100 bin Euro

Dopinge 100 bin Euro

Paylaş
Dopinge 100 bin Euro

İtalya Olimpiyat Komitesi (CONİ), ülke imajının zedelenmemesi adına benzersiz bir uygulamanın hazırlıklarına başladı

Pekin Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan bisiklet sporcusu Rebellin'de doping çıkmasının ardından madalyasının iadesi istenmesi üzerine CONİ, olimpiyatlarda doping kullanana 100 bin Euro para cezası verileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

CONİ Başkanı Gianni Petrucci, konuyla ilgili şunları söyledi: “109 İtalyan sporcu Canada Vancouver'de yapılacak Kış Olimpiyatları’na katılacak. Organizasyonda yer alacak tüm delegasyonla bir kontrat düzenlenecek. Burada doping kullanmayacaklarını kabul edecekler. Rebellin hakkında yaşananların ardından, doping tespitiyle ilgili işlemlerin çok uzun sürdüğünü de dikkate alarak, ikinci doping testinin de pozitif çıkması halinde, 100 bin Euro para cezası verilecek.”

FUTBOLDA KÜFREDENE DE CEZA

Petrucci ayrıca benzer bir uygulamanın futbol alanında da sağlanması için girişimlerde bulunacaklarını ifade ederek, “Futbol Federasyonu'na maçlar sırasında küfür etmenin önüne geçilmesi için benzer bir uygulamaya geçilmesi talebinde bulunacağız. Küfür, futbolun bir parasıymış gibi yeni nesile empoze ediliyor. Bu son derece yanlış” diye konuştu. Alınan karar doğrultusunda federasyonun, küfredene karşı ceza kesilmesini sağlayacak yasal bir zemin hazırlaması bekleniyor.

Haberin Devamı