Spor Dopingli atlar

Dopingli atlar

Paylaş
Dopingli atlar

Doping tespit edilen atlara bir yıl koşmama, antrenör ve seyislere bir yıl men ve çeşitli para cezaları verildi

Adana’da 17 Kasım 2009’da başlayan ve dün yapılan yarışlarla sona eren at yarışları sezonunda 62 günde toplam 439 koşunun yapıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Doping tespit edilen 4 ata bir yıl yarışlara katılmama, antrenör ve seyislere de aynı sürede koşulardan men ve çeşitli para cezalarının verildiği belirtildi.

Adana Hipodromu Komiserler Kurulu Başkanı Ömer Akmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yarış sezonunu daha sorunsuz bir şekilde geri bıraktıklarını söyledi.

Akmaz, 62 yarış gününde 243 İngiliz, 196 de Arap taylarının katıldığı toplam 439 koşu gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yarışların, salı, çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün gerçekleştirildiğini belirten Akmaz, koşuların at yarışları hakkındaki kanun, tüzük, yönetmelik, genel hükümler ve yarışların icrası ile ilgili alınan prensip kararları doğrultusunda yapılması için ellerinden gelen bütün gayretleri gösterdiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Akmaz, Hipodrom Müdürlüğü ile uyum içerisinde, at sahiplerinin ve yarışseverlerin haklarını korumak için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Tüm sezon boyunca ertelenen veya iptal edilen bir koşumuz olmadı. Koşularımız hem çim hem de kum pistte yapıldı.

Ancak zaman zaman hava muhalefetinden, aşırı yağışlardan dolayı, atların sakatlanma riskini göz önüne alarak çim pist ağırlaştığı için koşuları kuma aldığımız günler oldu.

Komiserler Kurulu olarak yarışları ayrı ayrı kameralardan izleyerek itirazlara mahal bırakmadan, yapılan protestoları anında çözüp, yarışseverlerin ve at sahiplerinin kazançlarını kimseye haksız bir şekilde yedirmedik. Kurulumuza güvenenlerin inançlarını da boşa çıkartmadık."

Akmaz, yarışlarla ilgili olarak kanun, tüzük ve yönetmeliğe uymayan at sahibi ve vekili, antrenör, seyis ve jokeylere yaptıkları hatalar ölçüsünde ihtar, para cezası, 7-15 gün arasında men gibi cezalar verdiklerini söyledi.

918 ATTAN DOPİNG İÇİN İDRAR VE KAN ALINDI

Sezon boyunca 918 attan doping muayenesi için idrar ve kan numunesi alarak Ankara Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsüne gönderdiklerini anlatan Akmaz, "4 atta doping tespit ettik.

Doping tespit ettiğimiz bu atlara bir yıl koşmama, antrenör ve seyislere ise bir yıl men ve para cezası verdik" diye konuştu.
Akmaz, gelecek sezonun ise 2 Kasım 2010’da başlayacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Durmuş Ali Başkan / (A.A)