Spor Dortmund düşüşe geçti

Dortmund düşüşe geçti

Paylaş
Dortmund düşüşe geçti

Bundesliga'da 28. hafta sonunda lider Borussia Dortmund ile takipçisi Bayer Leverkusen arasındaki puan farkı 7'e düştü

Borussia Dortmund, sahasında Mainz 05 ile 1-1 berabere kaldığı maçta, 8. dakikada Mats Hummels’ın golü ile 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın 17. dakikasında Borussia Dortmund’un kazandığı penaltıyı Nuri Şahin gole çeviremedi. Borussia Dortmund’un uzun süre skor üstünlüğünü koruduğu maçta Mainz 05, 89. dakikada Petar Sliskovic’in attığı golle 1-1’lik eşitliği sağladı ve karşılaşmanın skorunu tayin etti.

HAFTANIN SONUÇLARI VE PROGRAMI

Ligde bir hafta önce Hoffenheim’e 1-0 yenilen ve bu hafta Mainz 05 ile 1-1 berabere kalan Borussia Dortmund son iki haftada sadece 1 puan aldı ve 62 puanla liderliğini sürdürdü. Mainz 05 de 44 puanla 5. sırada yeraldı.

LEVERKUSEN ALTIN BULDU

Ligde ikinci sırada bulunan Bayer Leverkusen, sahasında Schalke 04’ü Eren Derdiyok ve Christoph Metzelder’in kendi kalesine attığı gollerle 2-0 yendi.

Puanını 55’e çıkaran Bayer Levkuesen lider ile puan farkını 7’ye düşürdü ve şampiyonluk umutları arttı.

HAMBURG İNTİKAM ALDI

Bir hafta önce Bayern Münih’e 6-0 yenilen ve ardından teknik direktör Armin Veh’i gönderen Hamburger SV, bu hafta sahasında FC Köln’ü 6-2 gibi farklı bir skorla geçti.

Hamburger SV’nin gollerini Mladen Petric (3), Aenis Ben-Hatira, Gojko Kacar ve Ze Roberto atarken, FC Köln’ün golleri Mato Jajalo ve Lukas Podolski’den geldi. FC Köln 32 puan ve averajla 11. sırada yer alırken, Hamburger SV 40 puanla 7. sıraya yükseldi.

MAGATH SİFTAH YAPTI

Ligde kalma mücadelesi veren iki takım arasında oynanan maçta Stuttgart, Tuncay Şanlı’nın takımı Wolfsburg ile 1-1 berabere kaldı.

Teknik direktörlük görevine yeniden Felix Magath’ı getiren Wolfsburg’un golünü 39. dakikada Grafite atarken, Stuttgart’ın golü karşılaşmanın son dakikasında Georg Niedermeier’den geldi.

Tuncay bu maçta forma giymedi. Wolfsburg 27 puanla 17. sırada düşme hattında bulunurken, Stuttgart 29 puanla 15. sıraya geriledi. Ligde 23 puanla 18. ve son sırada yer alan Borussia Mönchengladbach, sahasında FC Kaiserslautern’e 1-0 yenildi.

FC Kaiserslautern puanını 31’e çıkardı ve averajla 13. sıraya yükseldi. Eintracht Frankfurt, sahasında St. Pauli’yi Theofanis Gekas’ın golleri ile 2-1 yendi. St. Pauli 28 puanla 16. sırada kalırken Eintracht Frankfurt 31 puanla 14. sırada bulunuyor.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında Bayern Münih’li Mario Gomez 19 gol ile ilk sırada yer alırken, Gomez’i 18 gol ile Freiburg’lu Papiss Demba Cisse ve bu hafta iki gol birden atarak gol sayısını 16’ya çıkaran Eintracht Frankfurt’lu oyuncu Theofanis Gekas takip ediyor.

Haberin Devamı