Spor Dortmund Emirates'te zirveye oturdu!

Dortmund Emirates'te zirveye oturdu!

Paylaş
Dortmund Emirates'te zirveye oturdu!

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda haftaya lider olarak giren Arsenal, Emirates'te son Devler Ligi Finalisti Borussia Dortmund'u konuk etti. Sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Almanlar, puanını 6'ya çıkardı

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Arsenal ile Borussia Dortmund, Emirates Stadı'nda karşı karşıya geldi.

mücadeleye Alman ekibi Borussia Dortmund, deplasmanda olmasına rağmen daha iyi başladı.

Arsenal kalesinde ilk dakikadan itibaren daha fazla görünen Almanlar, golü de 16. dakikada Henrikh Mkhitaryan ile buldu. Ermeni oyuncu, Emirates'te takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra ev sahibi Arsenal biraz olsun toparlandı. İlk yarının son bölümünde Rosicky'nin vuruşunu, Hummels çizgiden çıkardı. Ancak Alman ekibi daha fazla direnemedi ve savunmada yapılan büyük hatayı affetmeyen Olivier Giroud, skora 41'inci dakikada 1-1'lik eşitlik getirdi.

Maçın ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda ise Arsenal'in ciddi bir baskısı vardı. Özellikle Cazorla'nın direkten topunda gole çok yaklaşan İngilizler, 82'nci dakikada ise şok yaşadılar.

Sağ kanattan hızlı gelişen Dortmund atağında arka direğe gelen ortaya, şık bir vuruş yapan Robert Lewandowski, takımını zorlu deplasmanda 2-1 öne geçirdi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca, Dortmund sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve F Grubu'ndaki puanını 6'ya çıkardı. Arsenal de 6 puanda kaldı.

NAPOLI'NİN ZİRVE İNADI!

F Grubu'nun diğer maçında İtalyan ekibi Napoli, Marsilya'ya konuk etti.

Konuk takım, 42'nci dakikada Jose Callejon'un golüyle 1-0 öne geçerken, ilk yarı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda da iyi oyununu devam ettiren İtalyanlar, 67'de Zapata ile farkı 2'ye çıkardı. Bu gole cevap 88'de Andre Ayew ile gelse de bu gol Marsilya'ya yetmedi.

Sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Napoli, 6 puana yükseldi ve zirve mücadelesini sürdürdü. Marsilya ise puansız son sırada kaldı.

Haberin Devamı