Spor Dortmund şampiyon gibi

Dortmund şampiyon gibi

Paylaş
Dortmund şampiyon gibi

Bundesliga'nın 28. haftada Hannover'i 4-1'lik skorla geçen lider Borussia Dortmund, şampiyonluk yolunda ilerliyor

Milli futbolcu Nuri Şahin’li Borussia Dortmund, sahasında Hannover’i 59. dakikada Mario Götze, 64. ve 73. dakikalarda Lucas Barrios ve 83. dakikada Kevin Grosskreutz’un attığı gollerle 4-1 yendi.

Hannover’in tek golü 57. dakikada Mohammed Abellaoue’den geldi. Borussia Dortmund, 65 puanla liderliğini sürdürürken, Hannover 50 puanla 4. sıraya geriledi.

LEVERKUSEN UMUDUNU KORUDU

Bayer Leverkusen, deplasmanda Kaiserslautern’i Sidney Sam’in 74. dakikada attığı gol ile 1-0 yendi. Puanını 58’e çıkaran ve ikinci sırada bulunan Bayer Leverkusen, lider Borussia Dortmund’u 7 puan fark ile takibini sürdürüyor.

HAFTANIN SONUÇLARI VE PROGRAMI

BAYERN MÜNİH ZORLANSA DA KAZANDI

Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı hedefleyen Bayern Münih, ligde son sırada bulunan Borussia Mönchengladbach’ı Arjen Robben’in attığı gol ile 1-0 yendi. Hedefine ulaşmak için önemli 3 puan alan Bayern Münih, 51 puanla 3. sıraya yükseldi.

DAUM İLK KEZ KULÜBEDE

Uzun aradan sonra yeniden sahaya inen teknik direktör Christoph Daum’un ekibi Eintracht Frankfurt, Tuncay Şanlı’nın takımı Wolfsburg ile 1-1 berabere kaldı.

Tuncay’ın forma giymediği maçta, Eintracht Frankfurt’un golünü 59. dakikada Alexander Meier, Wolfsburg’un golünü de 85. dakikada Mario Mandzukic kaydetti.

KÖLN UZATMADA GÜLDÜ

Köln, sahasında ligin formda ekibi FC Nürnberg’i maçın uzatma dakikalarında Milivoje Novakovic’in golü ile 1-0 yendi.

TÜRK HAKEM MAÇI TATİL ETTİ

St. Pauli-Schalke 04 karşılaşması, tribünden atılan bir bira bardağın yardımcı hakeme isabet etmesinden dolayı Türk hakem Deniz Aytekin tarafından 89. dakikada tatil edildi.

Schalke 04’ün 2-0 üstünlüğü ile devam eden ve tatil edilen maç ile ilgili kararı Alman Futbol Federasyonu’nun spor mahkemesi karar verecek.

GOL KRALLIĞINDA GOMEZ VE CISSE

Gol Krallığı yarışında Bayern Münih’li Mario Gomez ile Freiburg’lu Papiss Demba Cisse 19’er gol ile ilk sırada yer alırken, Einracht Frankfut’un oyuncusu Thefanis Gekas 16 gol ile üçüncü, Borussia Dortmund’dan Lucas Barrios da 13 gol ile dördüncü sırada bulunuyor.

Haberin Devamı