Gündem Dörtyol'da hain saldırı: 4 şehit

Dörtyol'da hain saldırı: 4 şehit

Paylaş
Dörtyol'da hain saldırı: 4 şehit

Hatay Dörtyol'da 3 polisin şehit olduğu hain saldırının ardından kentte büyük olaylar yaşandı

Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde polis aracına otomatik tüfeklerle çapraz ateş açan teröristler 4 polisi şehit etti. Olayın duyulmasının ardından kent karıştı. Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar dağılmayınca güvenlik güçleri havaya ateş açtı, biber gazı sıktı. 200 kişilik bir başka grup ise BDP Dörtyol İlçe binasını ateşe verdi.

Özerliçay Mahallesi’nde görev devir teslimi yapan polis aracına, sahte plakalı kapalı kasa kamyonetten silahlarla dün akşam saatlerinde ateş açıldı. Polis otomobilini çapraz ateşle kurşun yağmuruna tutan ve 4 kişi oldukları öne sürülen teröristlerin saldırısı sonucu polis memurlarından Hasan Aslan, Emre Yalçın ve Ali Hacıarap şehit oldu, Fatih Yıldız da yaralandı. Yıldız da tüm çabalara rağmen kurtarılamadı ve şehit sayısı 4'e yükseldi.

50'DEN FAZLA BOŞ KOVAN

Polisin olay yerinde yaptığı incelemede, 50’den fazla boş kovan bulundu. Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlara başlayan polis, Emniyet Müdürlüğü önünden geçen şüpheli bir aracı durdurmak istedi. “Dur” ihtarına rağmen araçtakiler kaçmaya çalışınca, operasyon gerçekleştiren ekipler, takip başlattı. Ekipler, kısa sürede, kaçan araçtaki 3 şüpheliyi yakaladı.

Olayı duyan ve Emniyet Müdürlüğü binası önünde toparlanan vatandaşların galeyana gelmesini önlemek amacıyla, ekipler havaya ateş açtı. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırı olduğu ve saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanan otomobildeki kişiler olduğunu sanan vatandaşlar, bina etrafında toplandılar. Yakalananların şüphelilerin kendilerine verilmesini isteyen vatandaşlar, binaya girmelerine müdahale eden polis ekiplerine zorluk çıkardılar. Bu nedenle jandarma ekiplerinden yardım istendi. Bina önüne panzer getirildi ve güvenlik önlemleri artırıldı.



İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da vatandaşlara yönelik polis aracından megafonla anons yaptı. Kılıç, “Lütfen sakin olalım, gerekeni yapıyoruz. Dörtyollu vatandaşlarımız sizleri sükunete davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Kalabalığın Emniyet Müdürlüğü’ne girmeye kalkışması ve uyarılara rağmen dağılmamaları üzerine destek için gelen ve bina çevresinde ağır makineli tüfeklerle önlem alan yüzden fazla asker, aynı anda havaya uyarı ateşi açtı. Bunun üzerine kalabalık geri adım atarken, askerler bu kez grubun üzerine yürüdü ve biber gazı sıkarak eylemcilere dağıttı. Ancak, bir süre sonra vatandaşlar yine toplanarak, “Askere uzanan eller kırılsın” sloganı attı.

BDP binası yakıldı

Gerginliğin arttığı Hatay’da 200 kişilik bir grup da BDP Dörtyol İlçe binasını yaktı. 5 katlı bir iş merkezinin en üst katında bulunan BDP ilçe binasına giren öfkeli grup, içerideki bazı eşyaları aşağı attı, balkonun demirlerine Türk Bayrağı astıktan sonra, içeride kalan eşyaları da ateşe verdiler. Küçük gruplara ayrılan kişilerin, özellikle doğu kökenli vatandaşlara ait işyerlerini tahrip ettikleri görüldü. Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma ekipleri, ilçenin farklı yerlerinde toplananlara müdahale etti. Ekiplerin, bazı kişileri gözaltına aldığı belirtildi. Öte yandan, çevre ilçelerden takviye olarak gelen itfaiye ekipleri de, çeşitli yerlerde çıkartılan yangınlara müdahale etti.

Lice’de iki asker yaralı



Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dün sabah meydana gelen olayda, iki askeri personelin yaralandığını bildirdi.Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde olayla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Diyarbakır ili Lice ilçesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından Lice-Kulp karayoluna döşenen el yapımı mayının askeri araçların geçişi esnasında patlaması sonucu, 1 astsubay ve 1 erbaş yaralanmıştır.”

TERÖR OLAYLARI 2 AYDA ARTTI

Hatay’da geçen yaklaşık son 2 ayda, peş peşe terör saldırıları yaşandı. 29 Mayıs’ta Antakya’ya bağlı Kisecik Köyü’ndeki bir maden ocağına teröristler roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Bir özel güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği saldırıda 2 özel güvenlik görevlisi yaralandı, operasyonda 1 terörist öldürüldü. 31 Mayıs’ta İskenderun İlçesi’nde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’nda nöbet değişimi yapan askeri kamyonete roketli saldırı yapıldı. Saldırıda 6 er şehit oldu, 7 asker de yaralandı. 8 Haziran’da Serinyol ilçesi dağlık alanındaki maden ocağında çalışan 2 işçi, teröristler tarafından kaçırılıp, akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

ASKER ATEŞ AÇTI

Polise saldırının ardından toplanan öfkeli kalabalığı askerler havaya ateş açarak durdurmaya çalıştı.Küçük gruplara ayrılan öfkeli grup özellikle doğu kökenli vatandaşlara ait iş yerlerini tahrip etti. Çok sayıda gözaltı yaşandı.

DHA / AA / Milliyet

3