Spor Dostluk finali

Dostluk finali

Paylaş
Dostluk finali

Trabzonspor ile Fenerbahçe, 48. Türkiye Kupası'nı müzesine götürebilmek için Şanlıurfa'da karşı karşıya geliyor

ŞENOL GÜNEŞ: BİZ DAHA AÇIZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe’yi yenerek kupayı kazanmak istediklerini söyledi.

Ligde istedikleri başarıyı yakalayamadıklarını, bu nedenle kupaya daha ağırlık verdiklerini anlatan Güneş, “Dolayısıyla bu kulvarda başarılı olmak durumundayız.

Fenerbahçe de uzun süredir kazanamıyor. Onlar da kupayı arzuluyor. Son dönemlerde hem lig hem kupaya yönelmeleri onların işini daha da zorlaştırabilir.

Biz daha açız, daha istekli olduğumuzu düşünüyoruz. Geçmişte Fenerbahçe’ye kaybetmemiz yine kaybedeceğimiz düşüncesi oluşturmaz. Bizim için lig maçlarının anlamı yok, ama kupanın çok anlamı var.

Son maçlarda ligdeki kötü görüntü, kupa finaline yansımayacaktır. Buradaki kupayı alma motivasyonumuz futbol kalitemizi ortaya koymamızı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

CHRİSTOPH DAUM: GÜCÜMÜZ ORTADA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Trabzonspor maçı öncesi iddialı. Futbol hayatında yaşanabilecek en güzel şeyin bir finali kazanmak olduğunu ifade eden Alman hoca, “Futbolcularıma güveniyorum. Derbilerde gücümüzü gösterdik.

Umarım Trabzonspor’a karşı da o gücümüzü gösterebiliriz. Bu final Türk futbolu için bayramdır. İki takım da kazanmak için buraya geldi. Final maçları hep açık geçer.

Küçük detaylar belirler sonucu. İnşallah kazanan takım olacağız. Kupayı Trabzonspor alırsa, Şenol hocayı kutlayacağız, tebrik edeceğiz. Tersi olursa o da bizi kutlayacaktır.

Bu tür şeyleri hep hoş görüyorum. Fair play adına yapılacak her şeye hazırız. Kazanan her zaman Türk futbolu olsun” diye konuştu.

SONG: ATEŞTEN ÇIKACAĞIZ

Trabzonspor kaptanı Rigobert Song, 7 kupayla geldikleri Şanlıurfa’dan, 8 kupayla dönmek istediklerini söyledi.

Trabzonspor ve Trabzon kenti için çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını kaydeden Kamerunlu oyuncu, “Tarihi kupalarla dolu bir takımın yeni kupa kazanması için sorumluluk üzerimizde.

Kaybetmeyi aklımızdan dahi geçirmiyoruz. Bu yıl ligde parlak bir sezon geçirmedik. Avrupa’da daha sağlam bir yer edinebilmek için bu maç önemli.

Şanlıurfa şehrinin tarihsel olarak önemli bir derinliği var. Buradaki herkes İbrahim Peygamber’in kıssasını biliyor. Nasıl kahramanvari bir figür olduğunu biliyoruz.

Biz de ateşten çıkan İbrahim gibi final ateşinden çıkıp kahraman olmak istiyoruz” dedi.

ALEX: KUPAYA KİLİTLENDİK

Fenerbahçe kaptanı Alex, sarı-lacivertli formayla çıktığı üç Türkiye Kupası finalinde kaybetmiş olmanın, Trabzonspor maçı için kendisinde bir korku yaratmadığını ifade etti.

Brezilyalı yıldız şunları söyledi: “Her maç kendine göre ayrı bir hikayeyi barındırıyor. 2004- 2005’te Galatasaray kupayı sonuna kadar hak etmişti.

2005-2006’da ise Beşiktaş’a karşı iyi oynadık, ancak kaybettik. Son olarak da geçen yıl yine rakip Beşiktaş’tı. Orada da kupayı hak etmişlerdi.

Son 27 yıldır kaldıramadığımız bir kupa var. Bu kupanın şanssızlığına son vermek istiyoruz artık. Her şeyi bir yana bırakıp bu maça kilitlendik.

Bu iki takım ve izleyenler için büyük bir fırsattır, şanstır. Futbolcular olarak bu güzel finali şenlendirmek için elimizden geleni yapacağız.”

3

Haberin Devamı