Ekonomi Dövizdeki yükseliş ilacı vuracak! Yeni zam kapıda

Dövizdeki yükseliş ilacı vuracak! Yeni zam kapıda

Paylaş
Dövizdeki yükseliş ilacı vuracak! Yeni zam kapıda

Balıkesir Eczacılar Odası Bandırma Temsilcisi Füsun Alptekin Akyardan, "Görünen o ki döviz kurlarındaki bu yükseliş haziran ayında ilaç fiyatlarında karşımıza zam olarak çıkacak" dedi

Ocak ayında yaşanan ilaç sıkıntısının beklenen ilaç zamlarıyla ilgili olduğunu belirten Balıkesir Eczacılar Odası Bandırma Temsilcisi Füsun Alptekin Akyardan, bu sürede bulunamayan bazı ilaçların zamlardan sonra piyasaya çıktığını belirtti.

Döviz kurlarındaki yükselişin ilaç fiyatlarına doğrudan etki yaptığını ifade eden Füsun Alptekin Akyardan, "Görünen o ki döviz kurlarındaki bu yükseliş haziran ayında ilaç fiyatlarında karşımıza zam olarak çıkacak. Zaten Ocak ayındaki zamlar ikiye bölünmüştü. Vatandaşlar bu zamları yapanlar olarak direkt ilacı satın aldıkları eczaneleri sorumlu görme yanlışına düşüyorlar. Bir de Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hastane ücretlerini ilaç alımlarına yansıtmaları biz eczacıları SGK’nın tahsildarı durumuna soktu. Bu konuda da vatandaşlara bu gerçeği anlatmanın sıkıntısını tüm eczacılar olarak yaşıyoruz. Bu durumun düzeltilmesini talep ediyoruz" dedi.


Balıkesir Eczacılar Odası Bandırma Temsilcisi Füsun Alptekin Akyardan​


YENİ MEZUN ECZACI 1 YIL STAJ YAPACAK


Ülke genelinde eczacılık fakültelerinin çok fazla mezun vermesiyle açılan eczane sayılarının istenilen kriterlerin üzerine çıktığını söyleyen Eczacılar Odası Bandırma Te dedi.

Haberin Devamı