Sağlık Dövmeyle sağlık takibi dönemi

Dövmeyle sağlık takibi dönemi

Paylaş
Dövmeyle sağlık takibi dönemi

ABD’li bilim insanları, vücuttaki sağlık durumuna göre renk değiştiren dövme mürekkebi üretti. Bu sayede hastallıkların teşhisinde ve kontrolünde kolaylık sağlanacak

ABD’li bilim insanları, geliştirdikleri 3 farklı dövme mürekkebi sayesinde hastalık teşhis ve kontrolünde çığır açacak bir buluşa imza attı.

'Dermal Abyss' isimli proje kapsamında geliştirilen üç farklı dövme mürekkebinin, biyosensörler aracılığıyla dokulararası sıvılardaki sodyum, glukoz ve pH değerlerini ölçerek renk değiştiriyor. Değerlerde artış yaşandığında dövme renkleri glukoz sensöründe maviden kahveye, pH sensöründe pembeden mora ve sodyum sensöründe ise yeşilin UV ışığı altında parlak yeşile dönüyor.



Dövme mürekkepleri, yakın zamanda içerisinde insan derisi üzerinde test edilmeye başlanacak. Klinik araştırmalarda başarı elde edilmesi halinde, hastalık teşhis ve kontrolünde yeni bir dönem başlayabilir.

DİYABETLİLER İÇİN KOLAYLIK

Bu teknoloji, özellikle gün içinde birçok kez kan testi yapmak zorunda kalan diyabet hastaları tarafından kullanılabilecek.

Buluş sayesinde diyabet hastaları, kan testi yapmak yerine dövmelerinin rengini takip ederek şekerlerinin düştüğünü veya azaldığını görebilecek.

Haberin Devamı