Türkiye (Son Dakika) Down sendromlu Şakir bu hale nasıl geldi?

Down sendromlu Şakir bu hale nasıl geldi?

Paylaş
Down sendromlu Şakir bu hale nasıl geldi?

Adana'da down sendromlu 13 yaşındaki Şakir Ethem Bozdoğanlı, rehabilitasyon merkezinden gözleri morarmış, yüzü yaralı halde döndü. Çocuğun ailesi rehabilitasyon merkezi hakkında şikayetçi oldu.

Merkez Çukurova İlçesi Karslılar Mahallesi’ndeki bir rehabilitasyon merkezine 2 yıldır devam eden down sendromlu Şakir Ethem Bozdoğanlı, iddiaya göre akşam eve gözleri morarmış ve yüzü yaralı halde servis ile bırakıldı. Oğlunu bu halde gören baba 52 yaşındaki Celal Bozdoğanlı, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Yüzündeki yaralar tedavi edilen oğlunun bu hale nasıl geldiğini bilmediğini belirten baba Bozdoğanlı, hastane polisine darp iddiasıyla şikayetçi oldu. Oğlunun ayakta durmakta güçlük çektiğini belirten baba Bozdoğanlı, "Çocuk kendini bu duruma getiriyorsa bile merkezin görevlileri yok mu? Yok dövülüyorsa oradaki yetkililer hakkında şikayetçiyim" dedi.

Haberin Devamı

’YÜZÜNÜ KAŞIDIĞI İÇİN BÖYLE OLDU’

Down sendromlu Şakir Ethem Bozdoğanlı’nın eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezi yetkilileri, çocuğun dövülmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Bozdoğanlı’nın göz pınarı kuruluğu hastalığı olduğunu bu hastalığın da kaşıntıya neden olduğunu belirten merkez yetkilileri, çocuğun kaşıma sonucu yüzünden yaralandığını, evine giderken daha da artmış olabileceğini öne sürdü. Şakir Ethem Bozdoğanlı’nın hastalığıyla ilgili sağlık raporu olduğunu da kaydeden merkez yetkilileri, babanın iddialarıyla ilgili hukuki süreci başlatacaklarını kaydetti. Aile ise, şimdiye kadar çocuklarını hiç böyle görmediklerini belirtti.

DHA