Sağlık Doyumsuzluk, ruhu hasta eder

Doyumsuzluk, ruhu hasta eder

Paylaş
Doyumsuzluk, ruhu hasta eder

Uzman Psikolog Ayşe Yanık Knudsen, doyumsuzluk hastalığına dikkat çekerek, "Teknolojik araçlarla beraber mutsuzluk virüsü yayılıyor' dedi

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluşan uzman psikolog Ayşe Yanık Knudsen, "Doyumsuzluk" hastalığını anlattı.

Haberin Devamı

İnsanın, hayat boyunca hep daha fazlasını elde etmesine rağmen mutlu olamadığını dile getiren Knudsen, "Doyumsuzluk, her şeye sahip olunduğu halde mutlu hissetmeme durumudur. Mutsuzluk virüsüdür. Bu virüs teknolojik araçlarla beraber hızla yayılıyor Doyumsuzluk artık öyle bir noktaya gelmek ki hiçbir şeye sahip olmayı istememek. Çünkü her şeyim var ama çok mutsuzum demek.

"ORTADOĞU'DA YAŞAYANLAR BU HASTALIĞIN PENÇESİNE DAHA ÇOK DÜŞÜYOR"

Ne yazık ki son 10-15 yılda insanoğlunun gidişatı mesleki bir bakış açısıyla beraber beni çok endişelendirmeye başladı. Dubai’de yaşadığım zamanlar bende bu hastalığın ucundan bir şeyler yaşadım. Kendimi çok kötü hissettim ve bu kitabı yazmaya karar verdim. Özellikle Ortadoğu’da insanlar bu hastalığın sanki daha fazla pençesine düşmüşler gibi gelmişti bana. 2009 yılında Türkiye’ye döndüğümde aynı hastalığın Türkiye’de de olduğunu üzülerek gördüm. Türkiye küçük bir coğrafya değil. Ben büyükşehir insanıyım. Hep büyükşehirde yaşadım. İstanbul dünya metropollerinden bir tanesi ve en çok bu kitabı yazarken ana maddem ana coğrafi konum biraz daha İstanbul’du" dedi.

Haberin Devamı

"RUHSAL OLARAK SAĞLIKLIYSANIZ, ORGANİK OLARAK DA SAĞLIKSINIZ"

Birçok hastalığın ruhsal sebeplerden dolayı meydana geldiğini söyleyen uzman psikolog Ayşe Yanık Knudsen, "Eğer ruhsal olarak sağlıklıysanız inanın bana organik olarak da sağlıklısınız. Pek çok hastalık örneği, migren kesinlikle ruhsal bir hastalıktır. Altındaki sebepler kesinlikle ruhsal sebeplere dayanır. Ülserden tutun gastrite hepsinin temelinde ne yazık ki yaşadığınız stres, hayatla baş edememek, mutsuzluk ve kötü beslenme. Teknolojinin tabii ki düşmanı değiliz. Televizyon bize çok güzel şeyler de sunuyor. Ama aynı zamanda bunların esiri olarak ne yazık ki bu çağın pek çok zararını görüyoruz" şeklinde konuştu.