Beden Sağlığı Dr.Yavuz Dizdar açıkladı: Kereviz depresyona iyi geliyor

Dr.Yavuz Dizdar açıkladı: Kereviz depresyona iyi geliyor

Paylaş
Dr.Yavuz Dizdar açıkladı: Kereviz depresyona iyi geliyor

Havaların soğuyup enerjimizin düştüğü şu günlerde depresyon her an kapımızı çalabilir. Dr. Yavuz Dizdar, "Depresyondan korunmak için kış aylarında kokusu, aroması yüksek sebze ve meyveleri tüketin. Şu an kereviz tüketilmeli, depresyonu geçiriyor. Kerevizin özellikle yeşil kısımlarını atmadan yemek gerekir" dedi

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, güneşin de etkisini yitirmesiyle de depresyonun artığını söyleyerek özellikle kış döneminde depresyonu önlemek için aromatik ve keskin kokulu sebze, meyve tüketilmesini önerdi.

'KEREVİZİN YEŞİL KISIMLARINI ATMAYIN'

Aroması yüksek gıdaların depresyona iyi geldiğini vurgulayan Dr. Yavuz Dizdar, "Turp, bal kabağı, yer elması gibi toprağın altındaki sebze ve meyveleri yemenin ve bir orkide türünün kökünden yapılan salebin depresyonu geçirmeye katkısı olacaktır. Şu an kereviz tüketilmeli, depresyonu geçiriyor. Kerevizin özellikle yeşil kısımlarını atmadan yemek gerekir" diye konuştu.

'DEPRESYON İLAÇLARI SANAL MUTLULUK YARATIYOR'

Vücuttaki kaynak tükenmesiyle birlikte tıbbın önerdiği çözümün depresyon ilaçları olduğunu dile getiren Dr. Yavuz Dizdar, aslında ilaçların depresyonu tedavi etmediğini sanal mutluluk yarattığını belirtti. Dr. Yavuz Dizdar, "Mevcut olan maddenin sinir geçirici ara yüzünde kalmasını sağlayan depresyon ilaçları; o ilaçlar depresyonu tedavi etmiyor, ara yüz üzerinde salgılandığı zaman bu maddeleri uyarıyor ve o maddelerin oradan emilmesini önleyip sanal mutluluk hali yaratıyor" dedi.

'SORUN ORTADAN KALKMADAN DEPRESYON GEÇMEZ'

İlaçları alınca insanların kendilerini pembe bir dünyada hissettiklerini aktaran Dr. Yavuz Dizdar, "Depresyon ilaçları geçici olarak başvurulabilir ama kalıcı olarak kullanıldığı takdirde yarattıkları şey tatminkar bir mutluluk değil. Sorun ortadan kalkmadan depresyon kalkmaz. O yüzden uzun süre depresyon ilacı kullanmamak gerekir" diye konuştu.

Gül KABA/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı