Yaşam DS3 Crossback gün sayıyor

DS3 Crossback gün sayıyor

Paylaş
DS3 Crossback gün sayıyor

Heykelsi tasarım ve özgün gövde orantılarıyla DS 3 CROSSBACK limitleri zorluyor. DS 3 CROSSBACK hem benzin ve dizel olmak üzere içten yanmalı motorlar ve yüzde 100 elektrikli olmak üzere her üç güç ve aktarma organını gelişmiş ve ileri teknoloji çözümleriyle sunuyor.

Yeni bir platform üzerine yükselen DS 3 CROSSBACK gerek teknoloji, gerekse de tasarım anlamında tamamen yeni ufuklara DS 3 CROSSBACK açıyor. DS 3 CROSSBACK hem bir şehir otomobili, hem de uzun yol otomobili olmak üzere iki farklı niteliği bir arada sunuyor. Sadece tasarımıyla heyecan uyandırmakla kalmayan DS 3 CROSSBACK aynı zamanda DS MATRIX LED VISION ön farlar, otomatik olarak dışarı çıkan gizli kapı kolları ve tamamen dijital bir sürüş pozisyonu gibi ileri teknolojilerle de dikkat çekiyor. Bütün bu üstün konfor özelliklerini, gelişmiş güvenlik donanımlarını ve sürüş destek sistemlerini benzersiz bir akustik mükemmellik gibi nitelikler tamamlıyor. Son derece zarif ve bir o kadar çekici hatlara sahip olan DS 3 CROSSBACK, bulunduğu her ortamda hemen dikkat çeken bir otomobil arayanlara hitap ediyor: ileri teknolojik, konforlu ve dinamik.

Haberin Devamı

GÜÇLÜ TASARIM

DS 3 CROSSBACK 4,12 metre uzunluğu, yola iyi oturan duruşu ve 18 inçlik büyük jantlarıyla henüz ilk göz temasında premium kompakt bir SUV algısı oluşturuyor.

Önden bakıldığında karakteristik DS ön ızgarasıyla birlikte DS WINGS tasarım mimarisi dikkat çekiyor. Söz konusu çekici ve modern tasarımı inci benzeri dikey LED’lerden oluşan gündüz farları ve gittikçe incelen tasarımıyla DS MATRIX LED VISION farlar tamamlıyor. Geniş oluklarıyla motor kaputu tasarımı güçlendiriyor.

Detaya gösterilen önem DS markasının en önemli özelliklerinden. Markanın bu titiz yaklaşımı dış tasarımından başlayarak aracın her yerinde kendini gösteriyor:

Gizli omuz çizgisi fitilleri

Şık, gömülü kapı kolları

Antensiz, temiz tavan çizgisi Gövdeden farklı tavan rengi

Haberin Devamı

Yan köpekbalığı yüzgeci

Krom çift egzoz çıkışı

Geniş omuz çizgisinin son bulduğu arka tasarım yola iyice oturan bir görünüm sunuyor. Arka kısım ışık imzası da dahil zarif detaylar bünyesinde barındırırken dinamizme de vurgu yapıyor ve her bir ayrıntısıyla CROSSBACK isminin hakkını veriyor.

Zengin kişiselleştirme alternatifleri

DS 3 CROSSBACK’in dış görünümünü kişiselleştirmek üzere; 10 adet jant alternatifi, DS X E-Tense Dream-Car’da kullanılan Milenyum Mavisi de dahil 10 farklı gövde rengi ve üç farklı tavan rengi alternatifleri devreye giriyor.

Kişiselleştirme süreci DS MONTMARTRE, DS BASTILLE, DS PERFORMANCE Line, DS RIVOLI, DS OPERA ve son derece özel La Première sınırlı üretim olmak üzere beş farklı DS ilhamları ile ifade ediliyor. Söz konusu tasarım konseptleri, bireysel zevkleri ve gereksinimleri karşılamak üzere otomobilin içindeki ve dışındaki renkleri ve malzemeleri kombine ediyor ve eşleştiriyor.

Tasarım konseptleri; parçalı veya tamamı Nappa deri, inci veya elmas desenli dikişler, örgülü kumaşlar, ,Alcantara®, hava yastığı kapağı da dahil deri kaplı direksiyon simidi, Paris Hobnail tasarımlı krom süslemeler ve benzeri olmak üzere iç mekana da şık ve modern bir ambiyans kazandırıyor.

Yine bu tasarım konseptleri ile birlikte; motor kaputu ve kapı altlarındaki imzalar veya öndeki ve arkadaki parlak, saten veya dokulu parıltılı siyah kaplamalı krom süslemeler gibi özellikler otomobilin dış görünümünü tamamlıyor.

Haberin Devamı

DS iç tasarımının tutarlı yaklaşımı, DS 7 CROSSBACK modelinden aktarılan orta konsolda da kendini gösteriyor. Vites seçim kolu, şalterler ve elektrikli el freni ile bu şık, orta konsol; kablosuz cep telefonu şarj fonksiyonu, bardak tutucular da dahil olmak üzere farklı saklama alanları ve fonksiyonel kızaklı orta kol dayanağı da dahil olmak üzere sunmuş olduğu çözümlerle günümüz kullanıcılarının günlük ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ayrıntıya gösterilen özene dikkat çeken orijinal DS imzası ve marka amblemi; dokunmatik kumandalarıyla muhteşem orta konsolda, ortadaki ve kapılara entegre yan havalandırma ızgaralarında, ekran tasarımında ve diğer detaylarda kendini gösteriyor.

Konfor üst düzeyde

DS 3 CROSSBACK yolcularını, daha çok üst sınıf otomobillerde görülen bir konfor seviyesiyle şımartıyor. Bu, otomobilin en güçlü yönlerinden birini oluşturuyor. Konfor sadece DS markasının bir önceliği olmakla kalmıyor, aynı zamanda ve de hepsinden önemlisi premium müşterilerin temel gereksinimlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Konfor koltuklarla başlıyor. Vücudu saran sürücü ve yolcu koltukları çift yoğunluklu kaliteli dolgu malzemesiyle üst seviyede konfor sunarken, elektrikli kumanda ve ısıtma özellikleri konforu tamamlıyor. Mükemmel titreşim önleme çözümleri ve yeni platformun da katkısıyla DS 3 CROSSBACK hareket halindeyken benzersiz bir konfor.

Akustik konusu da benzer bir şekilde büyük bir özenle ele alındı. Mühendisler sahip oldukları tüm bilgi birikimi ve deneyimi en güncel platformu geliştirmek için kullandılar. Etkin ses yalıtımı, kapı panelleri için daha kalın bir sac kullanımı, büyük bir özenle tasarlanan hava akış bölgesi, daha kalın camlar ve bir akustik ön cam gibi çözümlerle otomobilin gürültü izolasyonu en üst seviyeye çıkartıldı.

Söz konusu yalıtım seviyesine dayanarak ve DS 7 CROSSBACK modelinde de sunulan DS LOUNGE etkisini elde etmek için DS mühendisleri, DS 3 CROSSBACK’e özel ses sistemini geliştirmek için Fransız ses sistemi geliştiricisi FOCAL ile güçlerini birleştirdiler. DS E-TENSE, DS 7 CROSSBACK, DS X E-Tense de dahil olmak üzere uzun soluklu ortaklıklarını daha geliştiren FOCAL ve DS mühendisleri gelişmiş ELECTRA® ses sistemini tasarlamak üzere birlikte çalıştılar. Sonuç olarak kabinin farklı noktalarına dağıtılan ve akustik açıdan ideal konumlandırılan 12 adet hoparlör ile toplam 515 Watt ses çıkışına sahip üst seviye bir ses sistemi elde edildi. Sesin otomobilin içindeki dağılımı, bir konser sahnesinin önündeki canlı performansın tatminini vaat ediyor.

Haberin Devamı

%100 elektrikli: DS 3 CROSSBACK E-TENSE

DS 3 CROSSBACK ile şık tasarımlı bir elektrikli otomobil hayali gerçek oluyor. Heyecan uyandıran tarzı ve tasarımıyla DS 3 CROSSBACK 2019 yılının ikinci yarısından itibaren gelişmiş bir performans sunan tamamen elektrikli bir versiyona kavuşacak. 450 kilometre (NEDC sürüş döngüsü) menzil sunan elektrik motorlu sistem sadece 30 dakikada bataryayı yüzde 80 şarj etme imkanı sunuyor. Bataryalar otomobilin zeminine gizlendiğinden elektrikli versiyonda iç mekandaki yaşam alanından ödün vermek gerekmiyor.

Verimli ve etkili motorlar

Doğuştan bir şehir içi otomobili ancak doğası gereği bir yol otomobili olan DS 3 CROSSBACK en güncel PureTech teknolojisiyle yollara çıkan ilk otomobil. En yeni PureTech benzinli motor 155 HP güç üretiyor ve gücünü EAT8 (8 kademeli Verimli Tam Otomatik Şanzıman - Efficient Automatic Transmission) üzerinden yola aktarıyor. Bu motorun yanı sıra aynı şanzıman ile kombine edilmiş PureTech 130 seçeneği benzinli ürün gamını tamamlıyor. Bu motor seçenekleri Euro 6.3 emisyon standartlarını bugünden yerine getiriyor. PureTech 130 üst üste dört yıldır ‘Yılın Motoru’ seçiliyor. Satış başlangıcından kısa bir süre sonra 130 HP güç seçeneği ile Euro 6.2 BlueHDi motor da kullanıma sunulacak.

Yeni ikona yenilikçi inovasyonlar. DS 3 CROSSBACK ile birlikte yeni nesil akıllı farlar kullanıma sunuluyor: DS MATRIX LED VISION. Bu teknoloji trafikteki diğer paydaşların gözünü rahatsız etmeden sürücünün uzun farları sürekli açık tutmasına imkan tanıyor ve her an mümkün olan en iyi yol aydınlatması sunuyor. Sadece muhteşem bir teknoloji olarak hayranlık uyandırmakla kalmayan bu teknoloji aynı zamanda bu otomobil sınıfında daha önce benzeri görülmemiş bir güvenlik ve sürüş konforu seviyesi sunuyor. Modern ve ileri teknoloji ürünü tasarımıyla DS MATRIX LED VISION farlar, DS imzasıyla DS 3 CROSSBAC’in benzersiz görsel kimliğine katkıda bulunuyor.

İkinci nesil DS ürün gamının ikinci modeli olan DS 3 CROSSBACK, DS DRIVE ASSIST ile donatılıyor. Otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım olan söz konusu sürüş destek sistemi sürücüye daha rahat bir sürüş ortamı sağlıyor. Otomobil üzerindeki radar ve kameraları kullanan sistem, otomobili sürüş şartlarına uyarlarken ayarlanan rotayı takip ediyor. Sürücü istediği zaman kontrolü ele alabiliyor.

DS PARK PILOT, ile DS 3 CROSSBACK sürücüsü ellerini veya ayaklarını kullanmadan otomatik park etmenin keyfini sürebiliyor. Sistem 30 km/sa hıza kadar sürüşlerde bir park yerinin DS 3 CROSSBACK için yeterince geniş olup olmadığını kontrol edebiliyor. Sürücü dokunmatik ekran üzerinden geri veya çapraz park olmak üzere park tipini seçebiliyor ve son adım olarak ‘Park’ düğmesine basarak gerçekleşen sihri izliyor.

Gelişmiş güvenlik

Güvenlikten asla taviz verilemez. DS 3 CROSSBACK, bir dizi gelişmiş güvenlik özelliği ile donatılabiliyor. Örneğin acil durum fren koşullarını iyileştiren yeni nesil bir radarla sayesinde DS 3 CROSSBACK, gece sürüşleri de dahil olmak üzere bisikletlileri ve yayaları algılayabiliyor. Olası bir acil durumda sistem sürücü müdahalesi olmaksızın fren yapabiliyor.

DS 3 CROSSBACK’in mimarisi yüksek omuz çizgisi, kalın kapı panelleri ve hepsinden önemlisi sekiz hava yastığı ile üstün güvenlik özellikleri sunuyor. Şerit takip yardımcısı, trafik levhaları yardımcısı ve hız sınırı tabelalarına göre otomobil hızını uyarlama sistemi ve benzeri yenilikçi donanımlar aktif güvenliği tesis ediyor. DS 3 CROSSBACK güvenlik noktasında sınıfına tamamen yeni bir çıta yüksekliği belirliyor.

İleri teknoloji ürünü tam dijital sürüş pozisyonu

Gömme kapı kolları bir dizi modern konfor ve eğlence sistemini bünyesinde barındıran iç mekana erişim sağlıyor. Kişiselleştirilebilir dijital gösterge paneli, renkli sanal gösterge ekranı ve yeni grafikler iç mekanı domine ediyor.

Sürücü menüyü kullanarak modern ve sezgisel dijital gösterge panelinin beş farklı kişiselleştirme menüsü sunan ekran üzerinden sürüşle ilgili bir dizi bilgiye ulaşabiliyor.

Sanal gösterge ekranı; otomobil hızı, hız sınırlayıcı ve hız sabitleme fonksiyonu, trafik işareti yardımcısı dışında sürüş destek ve navigasyon yönlendirmeleri olmak üzere temel sürüş bilgilerini renkli şeffaf panele yansıtıyor.

HD formatındaki 10,3 inçlik (sınıfının en büyüğü) bilgi ve eğlence ekranı akıllı telefon entegrasyonu gibi özellikleriyle otomobil içi teknolojileri tamamlıyor. Sürücünün doğrudan görüş alanında olması için orta konsolun en üst noktasında konumlandırılan ekran dışında sanal gösterge ekranı da sürücünün görüşünü kolaylaştırıyor.