Siyaset DSP: Evet çıkarsa Türkiye'yi kaos bekliyor
Paylaş
DSP: Evet çıkarsa Türkiye'yi kaos bekliyor

DSP: Evet çıkarsa Türkiye'yi kaos bekliyor

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandum sürecini değerlendirirken 'Evet' çıktığı taktirde Türkiye'yi bir kaosun beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde referandum çalışması yapan DSP Genel Başkanı Masum Türker, partililerle birlikte Nasreddin Hoca Türbesi'ni ziyaret etti. Türbedeki 'Dünya'nın ortası burasıdır' yazılı kaidenin üzerinden 12 Eylül'de yapılacak referandum sürecini değerlendirdi.

EVET ÇIKARSA TÜRKİYE'Yİ KAOS BEKLİYOR

20 gün sonra ciddi bir seçim yapılacağını belirten Türker, "Nasreddin Hocamızın ölçülerine göre Dünya'nın ortasındayız. Aslında 20 gün sonra ciddi bir seçim yapılacak. Ya 'Evet'i seçecek insanlarımız yada 'Hayır'ı. Şahıslar seçilmeyecek. Biz eğer 'Hayır'lar fazla çıkarsa Türkiye'nin bir kaosa düşmekten kurtulacağına inanıyoruz. Ama Evet'ler fazla çıkarsa Türkiye'yi büyük bir kaos bekliyor. Çünkü Anayasa'daki değişiklik yüzde 70'in üzerinde bir oyla sağlanmazsa, Türkiye iki kutba ayrılmış olacak. Ben Dünya'nın orta noktasında 'Hayır'ların fazla çıkmasını diliyorum. Ve 'Hayır'ların fazla çıkması Türkiye'de diktatörlüğe gidişin de önünü kesecektir." dedi.

Haberin Devamı

TAYYİP ERDOĞAN'IN YENİ DÜNYA DÜZENİ

Anayasa değişikliği gerçekleşirse Yargı'nın tamamen iktidarın güdümüne gireceğini belirten Türker şunları söyledi:

"Hukukun üstünlüğü ortadan kalkacak ve yarın öbür gün yeni içtihat oluşacak. Farklı yerlerde hakimlerin aldığı kararlar merkezi yönete tam denetlenmediği için, artık huhuk içtihadı yerine belli bir süre sonra belli kesimlere mensup siyasallaşan içtihatlar oluşacaktır. Bu da Türkiye'nin çağdaşlıktan ayrılmasına ve çocuklarımızın geleceğinin de kararmasına neden olacaktır. Şu anda zaten Türkiye'de büyük bir eksiklik yaşıyoruz. Okuma çağına gelip okula gitmeyen öğrenci sayısı iki milyonu aştı. Böylesi bir yapıda yalnız Ankara'da bu rakam 300 bin civarındaysa, gerisini düşünelim ve bu okumayan çocuklar ya terörist ya tinerci yada gayrı-meşru işlerin içinde yer alması muhtemel kişilerdir. Bizlerin bunları kurtarmamız için eğitimimizi düzeltmemiz, sağlık hizmetlerine daha ağırlık vermemiz gerekirken, maalesef Tayyip Erdoğan'ın kendine göre yaratmak istediği yeni Dünya düzenine doğru itiliyoruz. Maalesef bu yeni Dünya düzeninde mimarları genellikle yurt dışında."

Haberin Devamı

MİT, CIA İLE ATEŞKES MESELESİNİ KONUŞTU MU?

Şuanda Türkiye'de AKP ile PKK'nın uzlaşıp uzlaşmadığının tartışıldığını ifade eden DSP Genel Başkanı Türker, "Oysa ben 3 gündür olduğu gibi yine sesleniyorum. MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı), CIA (Amerikan Gizli Servisi) ile bu ateşkes meselesini konuştu mu?, Konuşmadı mı? MİT'de hükümete bağlı olduğuna göre, şu anda AKP Hükümeti 'Evet' derdine düşmüş, her tavizi veriyor. PKK ile ateşkes konusundaki anlaşmanın ne olduğunu da söylesinler. Ve özellikle özerklik konusundaki taleplere neden bugüne kadar tepki göstermediler, neden hiçbir karşı görüşü gündeme getirmediler. Bu da gösteriyor ki bilmediğimiz açıklanmayan özel ve gizli anlaşmalar yapılmış. Bu özel ve gizli anlaşmalar kim bilir başka ne tür anlaşmaları içeriyor. O nedenle halkın en büyük yanıtı bu referandumda 'Hayır' oyu vermekle olacak" dedi.