Siyaset DSP Genel Başkanı Türker'den CHP'ye kurultay çağrısı
Paylaş
DSP Genel Başkanı Türker'den CHP'ye kurultay çağrısı

DSP Genel Başkanı Türker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Eğer samimiyseler gelsinler, aynı gazetede ilan verelim, eş zamanlı kurultay yapalım" dedi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, DSP Parti Meclisi'nin toplandığını belirterek, adayların merkez yoklamasıyla belirlenmesinin ve milletvekilliği aday adaylığı başvurularının 31 Mart'a kadar devam etmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Seçmen davranışları üzerinde ciddi bir araştırma yaptıklarını anlatan Türker, geçmişte sol partilere oy vermiş önemli bir seçmen kitlesinin sandığa gitmediği bulgusuna ulaştıklarını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep ettiğini ve Kılıçdaroğlu'na "solda birlik platformu oluşturup, partiler arası kurumsal işbirliği çerçevesinde çalışma yapılmasını" önerdiğini belirten Türker, bu kapsamda iki partiden görevlendirilen kişilerin daha sonra toplantılar yaptığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun "Partinizi kapatın, amblemizde altı okun altına güvercini yerleştirelim" dediğini anımsatan Türker, bunun mümkün olmadığını söylediklerini ifade etti.

Türker, görüşmelerde hiçbir zaman milletvekilliği talebinde bulunmadıklarını dile getirerek, "DSP'yi ve Masum Türker'i milletvekilliği tatmin etmez. DSP üç kez hükümette bulunmuş bir partidir ve iktidara ortak olabilecek bir oluşum içinde yer alır" dedi.

"DSP'yi kapatın, genel başkanızı milletvekili yapalım" söylemini doğru bulmadıklarını, böyle bir taleplerinin de olmadığını ifade eden Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama madem ki çok istiyorlar, bu konulardaki kararlar kurultaylarda alınır. Kurultayları toplama iradeleri de genel başkanlardadır. CHP Genel Başkanı'na sesleniyorum; eğer samimiyseler gelsinler, aynı gazetede ilan verelim, eş zamanlı kurultay yapalım. Bizim kurultayımız birleşme kararı alırken, yan tarafta da onlar önerdikleri kendi amblemlerinde altı okla güvercinin beraber olmasını kararlaştırsınlar. Bizim de bu birleşmemizi aynı anda kabul etmeleri gerekir ki mal varlığımız hazineye değil siyasetin emrinde devam etsin."

Sol odaklı bir birleşmeden yana olduklarını vurgulayan Türker, "DSP oyları bölüyor" iddialarının ise bu saatten sonra gerçekliğinin kalmayacağını kaydetti.

Türker, soru üzerine, İstanbul'da parti organlarının uygun göreceği seçim bölgesinden aday olacağını bildirdi.

Haberin Devamı