Siyaset DSP kurultaya gidiyor
Paylaş
DSP kurultaya gidiyor

DSP'nin 6 Haziran'da yapılacak 8. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan ve Parti Meclisi üyeleri seçiminin yanı sıra tüzük değişikliği de oylanacak

DSP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Spor Salonu’nda 6 Haziran Pazar günü saat 10.00’da başlayacak kurultayda, çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantı, aynı gün, aynı yerde saat 11.00’de yapılacak.

Kurultayda, Genel Başkan ve Parti Meclisi üyeleri seçiminin yanı sıra, tüzük değişikliklerinin de yapılacağı kurultayın kayıtlı delege sayısının bin 100 olduğu bildirildi.

Açıklamada, tüzük değişikliklerinin gerçekleşmesi durumunda, disiplin suçları hariç üye silmenin kaldırılacağı, milletvekili ve yerel yönetici seçilenlerin doğrudan üye kabul edileceği, Başkanlık Kurulu’nun genişletileceği belirtildi.

Kurultay gündemine göre, divan üyelerinin seçilmesinden sonra Tüzük ve Politika Kararları Komisyonları oluşturulacak. Genel Başkan’ın açış konuşmasıyla devam edecek kurultayda daha sonra tüzük değişikliği önerileri görüşülerek oylanacak.

Politika Kararları Komisyonu’nun raporlarının görüşülüp karara bağlanmasının ardından Genel Başkan adayları konuşma yapacak. Seçimlerin ardından Kurultay sona erecek.

Haberin Devamı