Siyaset DSP, TMH Partisi ile ittifak yaptı
Paylaş
DSP, TMH Partisi ile ittifak yaptı

DSP, Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi (TMH Partisi) ile seçim işbirliği konusunda uzlaşma sağladı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi (TMH Partisi) ile seçim işbirliği konusunda uzlaşma sağladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Türker, TMH Partisi üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde başlattıkları "demokratik birliktelik" çağrıları kapsamında, Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) ve Halkın Yükselişi Partisi (HYP) ile işbirliğine gittiklerini anımsattı.

TMH Partisi’nin de halkçı, cumhuriyetçi bir yaklaşımı, ulusalcı bir duruşu ön planda tuttuğunu anlatan Türker, bu parti ile "demokratik birlikteliğin" ilk adımını attıklarını belirtti.

Türker, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmayı hedef edinen, demokrat, ulusalcı, milliyetçi bütün partilere ve şahıslara seslendiklerini kaydederek, "Önümüzde bir kaç gün kaldı. Gelin demokratik birlikteliğe katkı verin, barajları yıkalım. Bu birliktelikle Türkiye’nin yarınlarını birilerinin ipotek altına almasını engelleyelim. Türkiye’yi iki partinin hegemonyası altına almak isteyen dış güçlere karşı Türkiye’nin dimdik ayakta durmasını sağlayalım" dedi.

Haberin Devamı

TMH Partisi Genel Başkanı Mahmut Yılbaş da 2006’da kurulan partilerinin kamuoyunda ön planda olmamasına karşın, kökenlerinin tarihten geldiğini ifade etti. 2007 seçimlerinde 58 ilde örgütlenmelerine rağmen bir takım "engellemeler" sebebiyle seçimlere giremediklerini ifade eden Yılbaş, bu engellerin devam ettiğini savundu.

Yılbaş, yüzde 10’luk seçim barajının AK Parti’ye hak ettiğinin çok üzerinde milletvekili sağladığını belirterek, AK Parti iktidarını önleyebilmenin en kestirme yolunun seçimlerde Meclise dördüncü bir partinin girmesinden geçeceğini öne sürdü.

Mahmut Yılbaş, bu amaçla BCP, HYP ve kendi partilerinden bir grubun partilerinden ayrılarak DSP saflarında seçime gireceğini bildirdi.
Van Valisi olduğu 1995 yılında eski DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in kendisinden DSP’den aday olmasını istediğini ve bunun için Van’a geldiğini aktaran Yılbaş, "O günlerde nasip olmamıştı. Kısmet bugüneymiş. Rahmetlinin bu isteği, bugün gerçekleşmiş oldu" diye konuştu.