Siyaset DSP'de kurultay günü
Paylaş
DSP'de kurultay günü

DSP'nin 8. Olağan Kurultayı, çalışmalarına başladı.

Atatürk Spor Salonunda düzenlenen kurultayda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kurultay Divan’ı oluşturuldu. Divan Başkanlığına Hikmet Sami Türk, seçildi.

Haberin Devamı

Delegeler kurultayın yapılacağı salonu erken saatlerde geldi. Salonda "Yoksulluğu da yolsuzluğu da biz bitireceğiz", "DSP, egemenlerin değil, emekçilerin partisidir", "Bizim iki gücümüz var; halk ve hak - Bülent Ecevit", "Kasketin orijinali burada" yazılı pankartlar dikkati çekti. Zonguldak’tan gelen delegeler salonda işçi baretlerini takarak oturdular.

Salonda Bülent Ecevit’in şiirlerinin okunmasıyla bazı partililerin ağladıkları görüldü. Kurultayda, bir müzik grubu tarafından verilen konser eşliğinde partililer halay çekti.

Bir grup partilinin "Halkçı Sezer" şeklinde sloganı atarak karşıladığı Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, tribünlerde partililer için ayrılan bölüme oturdu.

Masum Türker ise salona "Gözün aydın Türkiye, ak güvercin geliyor" şarkısı ve partililerin, "Başbakan Türker" sloganları eşliğinde girdi. Türker, salondakileri selamlayarak, protokoldeki yerine geçti.

Haberin Devamı

Kurultay’a bazı sivil toplam örgütü, yabancı misyon ve siyasi parti temsilcileri de davetli olarak katıldı.
Kurultayda Tüzük Komisyonu ve Politika Kararları Komisyonunun oluşturulmasının ardından DSP Genel Başkanı Masum Türker açılış konuşması yapacak. Genel başkan adaylarının konuşmasının ardından da seçimlere geçilecek. Kayıtlı bin 100 delege 60 kişilik Parti Meclisi üyeleri ve Genel Başkan seçiminde oy kullanacak.