Siyaset 'DSP'nin meclise girmesi gerekir'
Paylaş
'DSP'nin meclise girmesi gerekir'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "DSP'nin parlamentoya dördüncü parti olarak girmesi gerektiğini" söyledi.

Türker, Yeşilsu’da seçim otobüsü üzerinden partililere hitaben yaptığı konuşmada, başta Fransa olmak üzere NATO ülkelerinin Libya’yı bombaladığını, buna seyirci kalındığını kaydetti. Libya’yı bombalayan Fransa’nın bunu bir haçlı seferi olarak ilan ettiğini ileri süren Türker, şunları söyledi: "Haçlı seferi, yüzyıllardır Avrupalıların Müslümanlığı yok etmeleri için başlatmış oldukları bir mücadeledir. Bu savaşın aklanmasına Türkiye razı olmuştur. Libya harekatı önce NATO’ya devredildi, sonra TBMM’de oylandı, hem AK Parti hem CHP hem de MHP evet oyu verdi. Ret oyu verenler sadece DSP milletvekilleri oldu. Libya Müslüman bir ülke. Geçmişte Kıbrıs Savaşı’nda herkes ambargo koyarken Türkiye’ye yedek uçak lastiği, benzin veren bir ülke. Ama bizi dinlemediler üç parti de oy verdi. Bu üç parti büyük devletlerin isteklerini yerine getirdiler. Bundan bir ay önce 600 Libyalı Müslüman, hem Kaddafi’nin bombalarından hem de NATO’nun bombalarından kaçarken Akdeniz’in ortasına açıldılar. Ancak, bunlara yardım yapılmadı. 600 Müslüman Libyalının ölümüne seyirci kalındı. Bizler Bülent Ecevit’in öğrencileri olarak dik durduk, dik duracağız. Parlamentoya girerek 600 Müslüman Libyalının ölümüne seyirci kalanlardan, NATO dahil hesap soracağız." DSP’nin dördüncü parti olarak TBMM’ye girmesi gerektiğini ifade eden Türker, "AK Parti, CHP ve MHP tekrar TBMM’ye getirilmesi istenen üç parti.

Diyelim ki her üç parti pazar günü seçildi, tas aynı tas hamam aynı hamam. Ne değişecek ki, yabancılar istediklerini yapacaklar" dedi.

CHP ile fikirlerinin örtüşmediğini belirten Türker, şöyle devam etti: "AK Parti’den kurtulmak istiyorsanız DSP’nin parlamentoya 4. parti olarak girmesi gerekir. Bizim CHP ile fikirlerimiz örtüşmüyor. CHP artık Atatürk milliyetçiliğinden sapıyor. Bize göre CHP artık bir bölen durumunda. Seçim bitsin göreceksiniz, CHP ve AK Parti aynı şeyleri yapacak. Bize göre CHP light AK Parti’dir. Bir parti daha parlamentoya girerse AK Parti’nin 60 milletvekili azalıyor. AK Parti’den kurtulmak isteyenlerin yeni bir partiyi muhakkak TBMM’ye sokması gerekir. Biz, halka dayanan bir partiyiz." Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirten Türker, şunları kaydetti: "En büyük sorun işsizlik, her aileden bir kişiye iş vermek istiyoruz.

Asgari ücreti başlangıçta bin lira olarak düşünüyoruz. Amacımız, herkese 2 bin TL verebilecek bir düzen kurmaktır. Üniversite sınavlarını kaldıracağız. Liseli öğrenciler mezun olduğu gün sigortalı olacak ve sosyal güvence altına alınacak.

TBMM’ye girdiğimiz gün üniversite sınavına giren ve hakların yenen 1 milyon 700 bin öğrencinin hakkını arayacağız. Atatürk’ü unutturmaya müsaade etmeyeceğiz.

Tarım ve hayvancılığa destek olacağız."

Haberin Devamı