Siyaset DTP, AİHM'e gidiyor
Paylaş
DTP, AİHM'e gidiyor

DTP, AİHM'e gidiyor

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuruyla ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Türk, Parti Genel Merkezinden ayrılırken gazetecilerin bundan sonraki sürece ilişkin sorularını yanıtladı. Türk, bu konularda daha önce açıklamalar yaptığını, bunların dışında yeni yorum yapmak istemediğini söyledi.

Ahmet Türk, “Sine-i millete gidilmesi ve milletvekillerinin istifaları” ile ilgili sorular üzerine, “Benim milletvekilliğim düşürüldüğü için arkadaşlarım kararlarını verir. Karar ortaktır” dedi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDIKTAN SONRA

Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararıyla ilgili AİHM'e ne zaman başvuru yapacaklarının sorulmasına karşılık da Türk, “Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra AİHM'e başvuruyla ilgili gereken çalışmalar yapılacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada, Ahmet Türk'ün yarın sabah, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna'nın ise bugün akşam “Demokratik Toplum Kongresinin Daimi Meclis Toplantısına” katılmak üzere Diyarbakır'a gidecekleri öğrenildi.

(Hürriyet)