Siyaset DTP: Eylemkolik değiliz
Paylaş
DTP: Eylemkolik değiliz

DTP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı, taş ve molotof atan kitlenin önüne geçemediklerini söyledi

DTP İstanbul İl Başkanlığı bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, İstanbul'da yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

DTP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı, Küçükçekmece İlçe binasının silahlı saldırıya uğradığını, parti binasının girişine ırkçı sloganlar yazıldığını öne sürdü.

Saldırıyı gerçekleştiren 8 kişiden 6'sının Emniyet tarafından yakalandığını, iki kişinin daha yakalanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Avcı,

Parti olarak her türlü saldırıya karşı hazırlıklı olduklarını öne süren Avcı, çatışmanın bir Türk-Kürt çatışmasına dönmemesi için partililere gerekli uyarılarda bulunduklarını söyledi.

Dün yaşanan olaylarda ;Bağcılar İlçe Başkanının gözaltına alındığını, Esenler İlçe başkanının tutuklandığını söyleyen İl Başkanı Avcı, "Biz eylem kolik değiliz. Baskı şiddet gelişmediği sürece, Türkiye'nin Çeçenistan'a dönmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Avcı, yaşananları İmralı duyarlılığı olarak nitelerken, taş ve molotof atan kitlenin önüne geçemediklerini söyledi. Belediye otobüsüne atılan molotof yüzünden tedavi hastanede yaşamını yitiren Serap Eser'in ölümünü gözetecilerden öğrenen Avcı, " şimdi öğrendim. Çok üzüldüm. Kesinlikle kınıyorum" dedi.

Özgür ALTUNCU/(DHA)

Haberin Devamı