Siyaset DTP'den tahrike devam
Paylaş
DTP'den tahrike devam

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, “İmralı'ya yaklaşımla açılım bitti” dedi. DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de “Başbakan, Bahçeli ve Baykal İmralı'da 11 yıl değil, 11 gün kalsınlar görelim” diye konuştu

‘AÇILIM ZATEN BİTTİ’

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı’nın İmralı fotoğrafları da DTP’yi ikna etmedi. DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, “Sorun santimetre meselesi değil. Sayın Öcalan’ın hücresinde, havalandırmanın üstü kafesle kapatılıyorsa, nefes sorunu yaşatılıyorsa, bu ‘Kürt sorununu boğuyoruz, Kürt halkına nefes aldırmayacağız’ demektir” dedi. Emine Ayna, “DTP kapatılırsa açılıma yansıması nasıl olur” sorusuna ise “İmralı’ya yaklaşımla beraber açılım bitti. İçişleri Bakanı’nın, Başbakan’ın İzmir’e DTP’yi sokmama kararıyla beraber zaten bitti” diye konuştu.

‘KALSINLAR DA GÖRELİM’

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP’li Osman Baydemir de dün İmralı’da ömürboyu hapis cezasını çeken teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın cezaevindeki şartlarını protesto etmek için Diyarbakır’da biraraya gelen DTP’li 97 belediye başkanı ile ortak basın açıklaması yaptı. Osman Baydemir Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki cezaevi koşularına ilişkin, “Eğer gerçekten İmralı’daki şartlar standartlara uygun deniliyorsa, Başbakan, Bahçeli ve Baykal 11 yıl değil, 11 gün kalsınlar görelim” dedi. DTP’li Baydemir, “Sözüm ona iyileştirme diye 12 metrekareyi 6 metrekareye düşürdüler. Kim kimi kandırıyor, bu nasıl iyileştirmedir. Anlamakta güçlük çekiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı