Gündem DTP'li göstericiler İzmir'de midibüsü yaktı

DTP'li göstericiler İzmir'de midibüsü yaktı

Paylaş
DTP'li göstericiler İzmir'de midibüsü yaktı

DTP´nin kapatılmasını bahane eden göstericiler, belediyeye ait yolcu midibüsü ile bir panzere molotof kokteyli attı

İzmir´in Konak İlçesi´nde DTP´nin (Demokratik Toplum Partisi) kapatılmasını bahane eden göstericiler, belediyeye ait yolcu midibüsü ile bir panzere molotof kokteyli attı. Midibüs tamamen yanarken göstericiler ara sokaklara kaçtı.

Haberin Devamı

Ballıkuyu ve Kadifekale Semtleri´nde, saat 22.30 sıralarında meydana gelen olaylarda, DTP´nin (Demokratik Toplum Partisi) kapatılmasını bahane eden bir grup gösterici, belediyenin yolcu midibüsüyle polis panzerine molotof kokteyli attı.

OTOBÜSÜ DURDURUP ŞOFÖRÜ İNDİRDİLER

Ballıkuyu Semti Hasan Ali Efendi Caddesi 56 numara önünde meydana gelen ilk olayda, İzmir Büyükşehir Belediyesi´ne ait Ballıkuyu- Konak hattında çalışan 35 numaralı, 35 DHU 66 plakalı, yolcu midibüsü 17- 18 yaşlarında olan kimliği henüz belirsiz 3 kişi tarafından durduruldu. Yüzlerini maske ile sakladıkları öğrenilen 3 kişi, şoförü indirdikten sonra yanlarında getirdikleri molotof kokteyleriyle yolcu midibüsüne saldırdı. Göstericiler yanlarında getirdikleri molotof kokteylerinin bir kısmını da olay yerinde bırakıp kaçtı. Mahalle sakinleri midibüsün yakılmasına tepki gösterirken, bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevkedildi.

KADİFEKALE YİNE KARIŞTI

Haberin Devamı

Kadifekale Semti´nde ise toplanan bir grup polisi taşladı. Göstericilerin dağıtılması için su sıkan panzere de grup tarafından molotof kokteyli atıldı. Göstericiler polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçarak dağıldı. Polis her iki bölgede de geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

DHA