Siyaset DTP'li Türk'ten provokasyon iması
Paylaş
DTP'li Türk'ten provokasyon iması

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, 7 askerin şehit edilmesini 1993 yılındaki 33 askerin şehit edilmesi olayına benzetti

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Dün Tokat’ta gerçekleştirilen ve 7 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan terör saldırısını, 1993 yılında gerçekleştirilen ve yine 33 askerin şehit edildiği saldırıya, şu sözlerle benzetti: “1993 yılında yine barışçıl bir sürecin geliştirilmesi için parlamentoda, siyasette yoğun çabalar sarf edildi ama bildiğiniz gibi, 33 askerin öldürülmesiyle, adeta bu sürece son verilmesi konusunda birileri düğmeye bastı.

Bugün bu provokasyona baktığımızda gerçekten 93’leri anımsıyoruz, o dönemdeki planları, uygulamaları gözümüzün önüne getiriyoruz. Kamuoyumuzun, bunu derinden düşünmesi ve değerlendirmesini istiyoruz.”

"HÜKÜMET KAMUOYUNU MANÜPLE EDİYOR"

DTP lideri Türk, grup konuşmasında şunlara yer verdi: “Açılım konusunda adım atamamış hükümet yetkilileri, günlerden beri kalkmış partimizi suçluyor, kendi sorumluluğunu gizlemeye çalışıyor, sanki açılım yapacaklarmış gibi de biz izin vermiyoruz, bir yanaşmıyoruz gibi ve bizi engel gösteren bir mantıkla kamuoyunu adeta manupüle ediyor."

Hükümetin kendi dar siyasi hesap çıkarlarıyla olayları içinden çıkılmaz hale getirdiğini ileri süren Türk, "Şimdi de, yol yakınken işin içinden nasıl çıkarım diye kara kara düşünüyor. Kürt halkı, bu ülkede yaşayan tüm kültürel haklar için yolu açmaya çalışmış, hükümeti, adım atmaya zorlamıştır. Bunu yapan, Demokratik Toplum Partisi’dir” diye konuştu.

Haberin Devamı