Gündem DTP'liler Van'da orduevini taşladı

DTP'liler Van'da orduevini taşladı

Paylaş
DTP'liler Van'da orduevini taşladı

DTP'liler yürüyüşe engel olmak isteyen polisle çatıştı, orduevi taşlandı. Olayda bir polis yaralandı

DTP’nin Van’da düzenlediği ‘Barış ve Demokrasi Yürüyüşü’ olaylı başladı. Öğlen saatlerine doğru Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Jandarma Aasayiş Kolordu Komutanlığı yakınındaki Sebze Hali önünde toplanan kalabalık, buradan kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında bir grubun polise taş atmaya başlaması üzerine olaylar çıktı, Orduevi de taşlandı. Polis göstericileri göz yaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Dünden itibaren bildiriler dağıtılarak hazırlıkları yapılan ‘Barış ve Demokrasi Yürüşü’ adı verilen yürüyüş için sabah saatlerinden itibaren gruplar, Ordu Caddesi’nin bitiminde bulunan sebze hali yakınlarında toplanmaya başladı. Kalabalık buradan da kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 3 bin kişinin yürüdüğü kalabalıktan bir grup, kent merkezinde güvenlik önlemi alan polislere havai fişek, taş ve molotof kokteyleri atması üzerine olaylar çıktı. Polis kendisine saldıran gruba müdahale etti.

BÜYÜK KOVALAMACA

Kent merkezinin içlerine doğru ilerlemek isteyen göstericileri polis basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı. Ancak göstericiler kısa sürede ara sokak ve caddelere dağıldı. Buralarda toplanan 100- 150 kişilik gruplarla polisler arasındaki kovalamaca uzun süre devam etti.

Haberin Devamı

Kent merkezinin özellikle Ordu Caddesi savaş alanına döndü. Göstericiler bazı mahalle ve ara sokaklarda barikat kurararak araçların geçişini de engelledi. Ordu Caddesi’nde bulunan Valilik Konağa ile geçiş güzergahları üzerinde bulunan Ak Parti İl binası önünde de polis geniş güvenlik önlemi aldı.

ORDUEVİ TAŞLANDI, 1 POLİS YARALANDI

Şehir Merkezin’ndeki Soydan Kavşağı'nda ise göstericiler bir çok işyerinin camlarını kırdı.

Ordu Caddesi'nde bulunan Orduevi de yine göstericiler tarafından taş yağmuruna tutuldu. Aynı bölgede devam eden olaylar sırasında bir polis memuru da yaralandı.

SURUÇ'TA ASKERİ LOJMANLARI TAŞLADILAR

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden de PKK lideri Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto etmek için yürüyen grup, askeri lojmanları taşladı.

Lojmandaki bazı camların kırıldığı saldırının ardından güvenlik güçleri, aralarında DTP'li yöneticilerin de bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.