Siyaset DTP'ye 1 haftalık üyelik, 5 yıl siyasi yasak getirdi
Paylaş
DTP'ye 1 haftalık üyelik, 5 yıl siyasi yasak getirdi

Sadece 1 hafta süren ve daha sonra silinen DTP üyeliği, Leyla Zana'ya 5 yıl siyasi yasak getirdi

Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatırken 5 yıl siyasi yasak getirdiği isimler arasında bulunan kapatılan DEP'in eski Milletvekili Leyla Zana'nın DTP'ye üyeleğinin sadece yaklaşık 1 hafta sürdüğü ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının uyarısı ile üye kaydının silindiği belirtildi. Zana'nın Avukatı Cabar Leygara, Anayasa Mahkemesi'nin üye kayıt defterine göre değil, basında çıkan haber küpürlerine göre değerlendirme yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

DESTEK İÇİN KAYDOLMUŞTU

DTP için kapatma kararı veren Anayasa Mahkemesi'nin 5 yıl siyasi yasak getirdiği isimler arasında yer alan kapatılan DEP'in Diyarbakır eski Milletvekili Leyla Zana'nın destek için kayıt olduğu DTP'de 1 hafta üye kaldığı belirtildi. Zan'’nın Avukatı Cabar Leygara, Anayasa Mahkemesi kararı açıklanırken, Zana ile ilgili siyasi yasak kararını duyduğunda çok şaşırdığını belirtirken, “Leyla hanım, bu partinin kurucusu değil. Daha önce aldığı siyasi yasak nedeniyle kurucusu olmadığı için sadece destek amacıyla üye oldu. Ancak, Anayasa Mahkemesi'nde dava açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın uyarısı ile üyelik kaydı hemen silindi. Buna rağmen mahkemede kendisine 5 yıl siyasi yasak verilmesi bizi şok etti” dedi.

Haberin Devamı

AVUKATI: AİHM'E GÖTÜREBİLİRİZ
Avukat Leygara, Anayasa Mahkemesi'nin 5 yıl siyasi yasak kararını verirken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki üye kayıt defterine göre değil, Başsavcının gönderdiği basında çıkan haber küpürlerine göre değerlendirdiğini anlatırken, şöyle dedi:

“DTP'ye üye olmayan birine nasıl 5 yıl siyasi yasak verilir bunu anlamış değiliz. Mahkemenin siyasi yasak ile ilgili kararını Leyla hanım isterse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürebiliriz. O konuda karar kendisinindir. Kendiside kararı duyduktan sonra çok şaşırdı.”

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)