Gündem Düdüklü tencere bu hale getirdi!

Düdüklü tencere bu hale getirdi!

Paylaş
Düdüklü tencere bu hale getirdi!

Düdüklü tencere bu hale getirdi!

Erzurum’un Narman İlçesi'ne bağlı Şeyhler Köyü'nde oturan Ayçıta Ailesi'nin büyük kızı 20 yaşındaki Filiz, akşam yemeği için mercimek çorbası pişirdiği düdüklü tencerenin patlaması sonucu hastanelik oldu. Filiz Ayçıta, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Olay 22 Temmuz'da meydana geldi. Boynu ve yüzünde oluşan yanıklar nedeniyle kafası bir mumya gibi sarılan Filiz Ayçıta, yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamadı. Ayçıta, “Ocağın üzerindeki düdüklüyü hafif yana doğru eğerek açmak istedim. Bu sırada bir patlama oldu. Düdüklünün kapağı mutfağın camından fırladı. 25 metre ötedeki dereye düştü.

Düdüklüden çıkan buhar yüzümü ve boynumu yaktı. Düdüklünün kapağı yüzüme isabet etseydi, ölürdüm. Uzun bir süre mutfağa girmeyi düşünmüyorum. Bir düdüklünün bu şekilde patlayacağını hiç düşünemezdim. Yaşadığıma hala inanamıyorum” dedi.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi yetkilileri, son aylarda düdüklü tencere kazalarında artış meydana geldiğini belirterek, kadınları mutfakta dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Turgay İPEK/DHA