Dünya Düdüklü tencereyle bomba yapımı tarifi verince tutuklandı!

Düdüklü tencereyle bomba yapımı tarifi verince tutuklandı!

Paylaş
Düdüklü tencereyle bomba yapımı tarifi verince tutuklandı!

Türk asıllı ABD vatandaşı Kaan S. D. (18), DEAŞ yanlısı radikal gruplara destek verdiği ve düdüklü tencereyle bomba yapımı gibi birtakım tehlikeli bilgileri paylaştığı gerekçesiyle pazartesi günü tutuklandı

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Houston kentinde yaşayan 18 yaşındaki Kaan S. D., federal savcıların hakkında başlattığı suç duyurusunun ardından dün tutuklandı.

FBI (Federal Soruşturma Bürosu) tarafından yürütülen soruşturmada, 18 yaşındaki Türk asıllı gencin, DEAŞ için savaşmak üzere ülke dışına çıkmayı düşündüğü ve ABD’de bir saldırı planladığı iddia edildi.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, radikal örgütlerle bağlantısı olduğu öne sürülen Kaan S. D.’den bir veda videosu çekip yayınlaması istendiği ve bir saldırı gerçekleştirip hayatını kaybettikten sonra birçok kişiye ilham vermesinin planlandığı bildirildi.

Türk asıllı gencin, online olarak gizli FBI ajanları ve diğer kaynaklarla, AK-47 ve AR-15 tipi tüfek ve düdüklü tencere bombası tarifi paylaştığı da belirtildi.

Reuters’ın aktardığı haberde, savcıların hazırladığı suç duyurusunda, Kaan S. D.’nin tam 2 kez Suriye’ye gitmeye çalıştığı ancak başarısız olduğu bilgisi de yer aldı.

Kaan S. D.’nin henüz avukatı olup olmadığı bilinmezken, 14 Aralık’ta mahkemeye çıkması ve tutukluluğunun açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı