Yaşam Düğün dansının da okulu var

Düğün dansının da okulu var

Paylaş
Düğün dansının da okulu var

Mekan ve menü seçildi, gelinlik modeline karar verildi... Smokine de elbette... Yüzük, davetiye, balayı... Her şey hazır. Peki ya düğün dansı?..

Düğün dansı ülkemizde yeni gelişmeye başlayan bir kavram. Ama şimdiden rüya gibi bir geleceğe atılan önemli adımda, düğünün olmazsa olmazları arasında yer almaya başladı. Çünkü sonuçta herkes düğününü; seçecekleri müzikle, profesyonel eğitmenleriyle ve kişiye özel hazırlanan dans koreografileriyle hafızalardan silinmeyecek bir güne çevirmek ister.

Düğününde fark yaratmak isteyen gelin-damat adayları, alacakları kısacık eğitim ile dans etmeyi öğrenmekle kalmıyor, eşleri ile beraber hayatlarının sonuna kadar paylaşabilecekleri eğlenceli ve hoş bir hobi edinmiş oluyorlar.

Düğün dansı, çiftlerin tercih edeceği müziğe ve gelinlik modeline uygun şekilde seçiliyor. En fazla önerilen, zarif ve etkileyici tarza sahip, aynı zamanda öğrenmesi de kolay olan slow dance veya salon dansları arasında yer alan rumba. Ama sıkı çalışmayı göze alan çiftler için vals tavsiye ediliyor.

5 derste unutulmaz şov

Dans okullarının, çiftlerin şartlarına göre hazırladığı farklı paketler var. Sözgelimi yıllardır gelin ve damatlara bu işi öğreten Hande Kayacık Dance Company, dans bilmeyen çiftlere 5 dersten oluşan hızlandırılmış paket program sunuyor.

Dallarında uzman kişilerin verdiği derslerin en başında teknik geliyor: Dansın temeli, temel adım ve dönüşler, temel figürler... Ardından, seçilen dans müziğine ve gelinliğin modeline uygun dans koreografisi hazırlanıyor.

Son olarak da çiftin sahneye girişinden çıkışına kadar tüm detaylar prova ediliyor. Hande Kayacık derslere başlamanın doğru zamanı konusunda da şöyle diyor: “Büyük gün yaklaştıkça çiftlerin yapacağı işler artar. Bu yüzden dansı son sıraya bırakmamalarında yarar var. Düğün gününden 1-2 ay önce derslere başlamak yeterli.”

Yılın düğün dansı şarkıları

1. Julio Iglesias & Coco Lee: When You Tell Me That You Love Me
2. Bryan Adams: I Finally Found Someone
3. Elvis Presley: Welcome To My World
4. Elvis Costello: She
5. Andy Williams: Can’t Take My Eyes Off Of You

( 28.04.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı