Gündem Düğün sonrası şok boşanma

Düğün sonrası şok boşanma

Paylaş
Düğün sonrası şok boşanma

Düğüne 3 gün kala, gelin adayının evli bir erkekle yaşadığını öğrenen ama yine de nikah kıyan adam soluğu mahkemede aldı

İzmir'de, düğüne üç gün kala, daha önceden resmi nikah kıydığı L.V.'nin, evli bir erkekle birlikte yaşadığını ve ondan da kürtajla iki çocuk aldırdığını öğrenen M.V., soluğu mahkemede aldı. Son duruşmada, hakim, ‘çevreye rezil olmamak için’ düğünlerini yapan çifti, şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle boşadı.

İlginç olay, bir yıl önce, Buca İlçesi'nde meydana geldi. Özel bir şirkette çalışan M.V., 2009 yılı Ocak ayında tanıştığı ev hanımı L.V. ile evlenmeye karar verdi. 24 Haziran'da resmi nikahları kıyılan çift, 18 Temmuz'da da düğün yapmak için salon tuttu.

TELEFONLA ULAŞTILAR

Düğününe 3 gün kala M.V.'yi, iddiaya göre, eşinin birlikte yaşadığı erkeğin akrabaları telefonla aradı. Telefondaki kişi M.V.'ye evleneceği kadının, 5 yıldır, evli iki çocuk babası, eski belediye meclis üyesi bir erkekle yaşadığını, ondan kürtajla iki çocuk aldırdığını ve birlikte samimi çekilmiş fotoğrafları olduğunu söyledi.

Bu telefon karşısında yıkılan M.V., soluğu önce avukatında daha sonra mahkemede aldı. Büyük hayallerle yuva kurmaya çalıştığı eşinin, evli bir adamla yaşadığını ve 2 çocuk aldırdığını öğrenen M.V., avukatı aracılığıyla, ‘şiddetli geçimsizlik sebebiyle’ boşanmak için İzmir Aile Mahkemesi'ne başvurdu.

‘BENİ KANDIRMIŞ’



M.V. dava dilekçesinde yaşadığı şoku şöyle anlattı:

“Bana telefon edilmesinin ardından, eşimin birlikte olduğu iddia edilen adamla görüştüm. Bana ikisinin samimi şekilde çekilmiş fotoğrafları ve iki kez özel klinikte kürtaj yaptırdığını gösteren faturaları verdi. Eşime bu durumu söyledim. Bana böyle bir şey olmadığını söyledi. Kulaklarımla duyduğum, gözlerimle gördüğüm şeyleri inkar etti. Aileme ve çevreme rezil olmamak için düğünü yaptım.

Bir gün sonra eşimi alıp ailesinin evine bıraktım. İlişkimizin başından beri birbirimize karşı dürüst olmamızı söyledim. Beni hep kandırmış. Daha önce yaşadığı hayatını benden gizlemiş. Beni adeta aldatıp kandırdı ve hatta kullandı. Ben kendisiyle birlikte olmadım. Ama kendisi 5 yıldır başka erkekle karı koca hayatı yaşamış. Psikolojik olarak yıkıldım. Bu evlilikte bir eş değil, mağdur oldum. Eşimin erkek arkadaşıyla birlikte çektirdiği fotoğrafları da delil olarak sunuyorum. Boşanmak istiyorum.”

İDDİALARI REDDETTİ

Avukatı aracılığıyla mahkemeye cevap dilekçesi veren L.V. ise eşinin dilekçesinde belirttiği iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü. L.V., şunları söyledi:



“Ben kendisini hiç aldatmadım. Kendisine karşı hep dürüst oldum. Evlendikten sonra eski ilişkimi sonlandırdım. Erkek arkadaşımla aynı evi paylaşmadım. Fotoğraflar her bayanın erkek arkadaşıyla çektirebileceği olağan fotoğraflardır. Eşim ile de çektirdiğim bu tür fotoğraflar mevcuttur. Dilekçede uzak, abartılı ifadeler kullanılmış ve gerçeklik payı olmayan olaylar anlatılmıştır.

Eşim, benim başka erkek ile ilişkim olduğunu biliyordu. Bunu bildiği halde evlenmeyi kabul etti. Erkek arkadaşım da ayrıldıktan sonra peşimi bırakmadı. Sürekli beni takip edip taciz etti. Savcılığa gidip eski erkek arkadaşımı şikayet ettim. Yanımda M.V. de vardı. Düğünümüz çok neşeli geçti. Eşim eski olaylardan hiç bahsetmedi. Düğünün ertesi günü anneme bırakıp gitti. Beni adeta sokağa attı. Kendisini çok seviyorum, boşanmak istemiyorum.”

Hakim, son duruşmada, şiddetli geçimsizlik nedeniyle çiftin boşanmasına karar verdi.

İZMİR, (DHA)

3