Siyaset 'Dün akşam çok mu acıttı?'
Paylaş
'Dün akşam çok mu acıttı?'

AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan, CHP'lilere Anayasa Mahkemesi'nin yapısını kökten değiştiren maddenin 337 oyla geçmesini hatırlatıp “Dün akşam çok mu acıttı?” deyince ortalık karıştı

‘GÜNAHTAN BİLE KORKMUYORSUNUZ’

Haberin Devamı

Anayasa Değişikliği Paketi’nin dün öğleden sonraki görüşmelerinde, Anayasa Mahkemesi’nin çalışma ve yargılama usulünü düzenleyen 20’nci maddesi ele alındı. Sabahki gerginlik öğleden sonra da hissedildi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstiklal Savaşı kahramanlarından İsmet İnönü’yü faşist Alman lider Hitler’e benzetmesini hatırlatan CHP’li Mevlüt Aslanoğlu “Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele veren insanı, dünyanın en acımasız katiline benzetiyorsunuz. Bu ayıptır, günahtır. Siz günahtan da korkmuyorsunuz” dedi.

‘BİZİM İÇİN TEK MİLLİ KAHRAMAN ATATÜRK’

Buna tepki gösteren AK Partili Mustafa Elitaş, CHP sıralarından gelen “İsmet İnönü milli kahramandır” sözüne, “Bizim tek milli kahramanımız var, o da Mustafa Kemal Atatürk” karşılığını verdi. CHP’li Haluk Koç bu sözler üzerine AK Partili Elitaş’a, “Hepsinin dilinin altında bir bakla var. Aslında Atatürk’e sövmek istiyorlar ama dilleri varmıyor” diye seslendi. Haluk Koç, “Utanın, İnönü olmasa burada olamazdınız” diyerek AK Partililerin üzerine yürüdü. Olası bir kavga araya giren vekillerce engellendi.

Haberin Devamı

MECLİS’TE 337 HAVASI

AK Parti’nin Anayasa Değişikliği Paketi’nin ikinci tur görüşmelerine dün TBMM Genel Kurulu’nda devam edildi. Siyasi parti kapatmaya Meclis onayı getiren maddenin 327 oy alıp paketten düşmesiyle yıkılan AK Parti, önceki gün Anayasa Mahkemesi’nin yapısını kökten değiştiren maddenin 337 oy alıp kabul edilmesiyle moral bulmuştu. Dünkü görüşmelere ‘337 oy’ damgasını vurdu.

‘İNÖNÜ’YE DİL UZATMA

Oturum, Anayasa Mahkemesi üyelerinin 12 yıl görev yapmasını düzenleyen 18’inci maddenin görüşülmesiyle başladı. CHP MYK Üyesi Nur Serter, “Kendi ezikliğinizi gizlemek için CHP’lilere, ‘Size oy verdirilmiyor’ diyerek gerçeği çarpıtıyorsunuz. İnönü’ye dil uzatan Başbakan’a aynaya bakmasını tavsiye ediyorum” dedi. İktidar sıralarından itiraz sesleri yükselirken, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, milletvekillerini sakin olmaları için uyardı.

‘SATTIN MI SATMADIN MI?’

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise, Nur Serter’i İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcılığı sırasında kız öğrencilere türbanlarını çıkarmaları için baskı yapmakla suçladı. AK Partili Kılıç, “Bizim geleneğimizde ikna odasından masum kız çocuklarını geçirmek yoktur” dedi. Bu sözler üzerine CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, “İktidar grubu havayı gerginleştirmek istiyor. Suat Kılıç sana sataşıyorum. Turgutlu Belediyesi’nin kullandığı ikinci el arabayı sıfır kilometreden fazla fiyata sattın mı satmadın mı?” diye sordu.

Haberin Devamı

‘LANETLENİYORSUNUZ’

CHP’li İsa Gök ise iktidarın gol atma sevinciyle ortamı gerdiğini savunarak şöyle konuştu: 337 sonrası garaja inip nara atanlar var. Bir milletvekili buradan muhalefete el hareketi yaptı. 23’üncü madde geçerse havai fişek atacaksınız herhalde. 12 Eylül hukukunu yaratanlar yıllardır lanetleniyor. Siz 12 Eylül darbesinden daha beter bir karşı devrimi gerçekleştiriyorsunuz. Lanetleniyorsunuz. Ne bu cihanda, ne öteki cihanda yatacak yeriniz yok. Usulsüz ihalelerin hesabını soracak Anayasa Mahkemesi’ni yeniden düzenliyorsunuz.

Haberin Devamı

YUMRUKLAR SIKILDI

İsa Gök’ün bu sözleri üzerine AK Parti ve CHP’li vekiller birbirlerine laf atmaya başladı. Ortamın gerilmesi üzerine Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin oturuma ara verdi. Ancak gerginlik arada da devam etti. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, CHP’lilerin üzerine yürümek isterken araya arkadaşları girerek kendisini engelledi. CHP’li Ali Rıza Öztürk, AK Partili Kurt’a “Çık dışarı” diye bağırdı. Bu sırada AK Parti Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan’ın, CHP’ilere 17’nci maddenin 337 oyla kabul edilmesini kastederek, “Dün akşam çok mu acıttı?” demesi kavganın fitilini ateşledi.

‘OTUR YERİNE YAVRUM’

CHP’li Mevlüt Arslanoğlu, “Terbiyesiz, ne demek acıttı mı?” diye bağırarak AK Partili Öztaylan’ın üzerine yürümek istedi. CHP’li Akif Ekici de, AK Partili Öztaylan’a, “Gel ulan buraya” diye bağırdı. CHP’li Rahmi Güner de AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’ya, “Otur yerine yavrum” diye laf attı. CHP’li Güner’in üzerine yürüyen AK Partili Bahçekapılı arkadaşları tarafından dışarı çıkarıldı. AK Partili Kürşad Tüzmen’in de Rahmi Güner’e doğru yaptığı hamle arkadaşlarınca engellendi.

Haberin Devamı