Candaş Tolga Işık 'Dünya 5'ten büyüktür'
HABERİ PAYLAŞ

'Dünya 5'ten büyüktür'

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasına BM Güvenlik Konseyi’ne dair söylediği şu sözler damga vurdu: “1. Dünya Savaşı şartları içerisinde yapılmış BM Güvenlik Konseyi’nde aynı şeyi yaşamamız mümkün değil.

5 ülkenin ağzına dünyayı mâhkum edemezsiniz.

Ama dünya şimdi bu 5 ülkeye mâhkum edildi. Böyle bir BM Güvenlik Konseyi olamaz.

Tüm dünyanın temsil edilmediği BM Güvenlik Konseyi, adaleti tesis edemez.”



BM Güvenlik Konseyi kendisini dünyanın, insanoğlunun, demokrasinin güvenliğini sağlamaktan sorumlu jandarma olarak görüyor. Peki soralım o halde...

Gazzeli çocuklar İsrail tarafından sistemli bir şekilde 50 yılı aşkın süredir katledilmektedir. Filistin toprakları İsrail tarafından uluslararası hukuk hiçe sayılarak 50 yıldır işgal edilmektedir.

İsrail, yüzölçümünü bu yolla 50 yılda 50 kat artırmıştır. BM Güvenlik Konseyi, Filistin halkının canını ve haklarını korumak için bugüne kadar ne yapmıştır?

Amerika’nın “demokrasi götürme” yalanı 13 yılda milyonlarca Iraklı sivili canından ederken, bir o kadarını da ülkelerinden kaçmak zorunda bırakmıştır.

Saddam’dan sonrasının, Saddam’dan öncesini aratır hale geldiği bugünün Irak’ı için BM Güvenlik Konseyi ne yapmıştır? Bitmedi...

Suriye’de 5 yıldır devam eden bir iç savaş var. Milyonlarca Suriyeli sivil can verdi, veriyor.

Bir o kadar Suriyeli de savaştan kaçıp mülteci olarak dünyanın değişik bölgelerine sığınıyor.

BM Güvenlik Konseyi, Suriye’deki iç savaşı sona erdirmek adına ne yapmıştır?

İnanabiliyor musunuz 2012’den beri var olan Suriyeli mülteciler sorunu BM’nin gündemine ilk kez geçen yıl gelebildi. O da Türkiye’nin ısrarıyla!



Kendisini gezegenimizin huzur ve güvenliğinden sorumlu ilan eden BM Güvenlik Konseyi’nin 5 (daimi) üyesi var: Çin, Fransa, Amerika, İngiltere, Rusya. Hodri meydan dünya haritasını önümüze alıp nerede bir savaş, bir çatışma var, nerede kan akıyor bakalım.

Mutlaka bu 5 ülkeden (en az) birinin parmağını göreceksiniz. İsrail’in arkasında Amerika yok mu? Irak’ı bu hale İngiltere, Amerika ve Fransa birlikte getirmedi mi?

Suriye’de şu an hakim güç Amerika ve Rusya değil mi?

Esad’ı destekleyenler arasında Çin yok mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan az bile söyledi...

Dünyada insanoğlunun güvenliği açısından BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinden daha büyük bir tehdit yoktur!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder