Dünya Dünya, hastalıkla mücadele eden Alfina Fresta'nın büyüleyici sesini konuşuyor

Dünya, hastalıkla mücadele eden Alfina Fresta'nın büyüleyici sesini konuşuyor

Paylaş
Dünya, hastalıkla mücadele eden Alfina Fresta'nın büyüleyici sesini konuşuyor

Beyin hasarı sonucu ortaya çıkan serebral palsi hastalığıyla mücadele eden ve sahnede bile ancak yardım alarak ayakta durabilen 28 yaşındaki İtalyan Alfina Fresta, muhteşem sesiyle herkesi büyüledi... Hastalığı yüzünden hayata küsmeyip sanata sarılan genç kadın, azmiyle dünyaya örnek oluyor

posta.com.tr

Haberin Devamı

28 yaşındaki Alfina Fresta, 50 kilo bile çekmiyor ve tekerlekli sandalye yardımıyla hareket ediyor. Ancak geçen ay Catania'daki Sant'Agata Kilisesi'sinde şarkı söylediğinde, 28 yaşındaki şarkıcının narin bedeninden çıkan güçlü sesi herkesi büyüledi.

MİLYONLARCA DİNLEYİCİYE ULAŞTI

Alfina'nin kilisede bir arya seslendirirken çekilmiş videosu viral oldu ve milyonlarca dinleyiciye ulaştı. Bu video sayesinde Alfina, dünyanın dört bir yanından hayranlar kazandı. Videoda beyazlar içindeki Alfina, mikrofonu kendisi için tutan kadının desteğiyle ayakta durabiliyor.

SEREBRAL PALSİ NEDİR?

Alfina Fresta, "serebral palsi"nin ender görülen bir türü olan 'spastik distonik tetraparazi' hastalığına sahip. Serebral palsi, beyin hasarı sonucu ortaya çıkan, ilerleyici olmayan ancak yaşla birlikte değişebilen, hareketi kısıtlayıcı, kalıcı motor fonksiyon kaybı, postür ve hareket bozukluğu olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

KÜLTÜR DERNEĞİNİN DESTEĞİYLE SAHNEYE ÇIKIYOR

Fresta, engelli insanların tiyatro ve opera gibi sanatsal aktivitelerde yer almasına yardımcı olan Neon Kültür Derneği'nin desteğiyle sahneye çıkıyor. Derneğin başkanı Stefania Licciardello, elinden geldiğince Alfina'ya yardımcı oluyor.