Dünya Dünya basını ne dedi?

Dünya basını ne dedi?

Paylaş
Dünya basını ne dedi?

Papa Francesco'nun 1915 olaylarını anmak için Vatikan'da düzenlediği ayinde sarf ettiği sözler, dünya basınında geniş yer buldu ve manşetlerde yer aldı

LA REPUBBLICA: (İtalya) La Repubblica gazetesinin birinci manşetten verdiği haberde, Papa'nın 20. yüzyılın ilk soykırımının Ermeni toplumuna karşı yapıldığını söyledi. Haberde, geçen yıl halk oylamasıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın soykırımı reddetmeye devam ettiği de yer aldı.

USA TODAY: (ABD) Papa'nın bu sözleri, Ermeni olaylarının 'soykırım' olmadığını söyleyen Türkiye ile ilişkileri zedeleme riski taşıyor.

BBC TÜRKÇE: (İngiltere) Türkiye tarafı, Papa'nın bugünkü ayinde "soykırım" sözcüğünü kullanmaması için diplomatik yollardan çaba gösteriyordu.

DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE: (Almanya) Papa, 20'nci yüzyılda, Osmanlı İmparatorluğu Dönemi'nde yaklaşık 1,5 milyon Ermeni'nin öldürülmesinin yüzyılın ilk büyük 'soykırımı' olduğunu ifade etti.

ASSOCIATED PRESS: (ABD) Amerikan Associated Press haber ajansı, konuyla ilgili dünyaya servis ettiği haberinde, "Papa, siyasi olarak patlayıcı etkisine sahip bu ifadesiyle hiç kuşkusuz Türkiye'yi öfkelendirecektir' yorumunu yaptı

REUTERS:
(İngiltere) Ermenistan, bazı Batılı tarihçiler ve bazı ülke parlamentoları Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiriyor. Ancak ABD ve Türkiye'nin diğer müttefikleri, Ortadoğu'da stratejik ortak olan Türkiye ile ilişkileri zedelememek için bu kelimeyi kullanmaktan kaçınıyor.

ERMENİSTAN HALK RADYOSU: Papa Francesco, 1915'teki olaylar için 'soykırım' ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

FOX NEWS: Bazı Avrupa ülkeleri soykırım kelimesini kullansa da, İtalya ve ABD Türkiye'yi müttefik olarak gördüklerinden ötürü bu kelimeyi kullanmaktan kaçınıyordu.

POSTA.COM.TR