Dünya Dünya beşik gibi

Dünya beşik gibi

Paylaş
Dünya beşik gibi

Endonezya'da 7.8, Meksika'da ise 7.2 büyüklüğünde depremler meydana geldi

Endonezya’nın Sumatra Adası’nın kuzeyi, 7.8 (kimi merkezlere göre 7.2) büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı. Depremin ardından Açe bölgesinde tsunami alarmı verildi ama daha sonra bu tehlikenin geçtiği belirtildi. Depremde 12 kişinin yaralandığı, onnlarca evin de yıkıldığı ifade ediliyor.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin, Sumatra’nın kuzeybatı kıyısındaki Sibolga’nın 205 kilometre kuzeybatısında 46 kilometre derinlikte yerel saatle sabaha karşı meydana geldiğini açıkladı. Endonezya Jeoloji Ajansı da depremin büyüklüğünü 7.2 olarak açıklarken, merkez üssünün Simeulue Adası’ndaki Sinabang’ın 60 kilometre güneydoğusunda olduğunu bildirdi.

ÖNEMLİ BİR HASAR BİLGİSİ YOK

Endonezyalı yetkililer, Sinabang’da önemli bir hasar bilgisi almadıklarını belirtti. Açe bölgesinin başkenti Banda Açe’de elektriklerin kesildiği, ancak cep telefonlarının çalıştığı kaydedildi.

Bu arada, Tayland’ın güneyindeki Andaman kıyılarında tsunami olasılığının muhtemel olduğu uyarısında bulunarak, halka daha güvenli bölgelere gitmeleri çağrısında bulunan doğal afetlerden korunma merkezi, daha sonra tsunami alarmını kaldırdı.

MEKSİKA’DA YÜZLERCE YARALI

Meksika’nın kuzeybatısındaki Aşağı Kaliforniya bölgesinde ise gece meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde iki kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi. Mexicali kentinde ölen iki kişiden birinin yıkılan bir evin altında kaldığı belirtildi.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezinin (USGS) yaptığı açıklamaya göre, deprem TSİ 01.40’da, ABD-Meksika sınır bölgesinde bulunan ve 900 bin kişinin yaşadığı Mexicali kenti yakınında, yerin 10 kilometre altında meydana geldi.

USGS, Meksika’ya yakın ABD eyaletlerinde de hissedilen depremin merkez üssünün Meksika’daki Guadalupe Victoria kentinin 26 kilometre güney-güneybatısı ve ABD’nin güneybatısındaki Arizona eyaletindeki San Luis kentinin 64 kilometre güneybatısı olduğunu bildirdi. Aşağı Kaliforniya eyaletinin
sivil savunma yetkilisi Alfredo Escobedo CNN’e yaptığı açıklamada, valinin eyalete olağanüstü hal ilan ettiğini, en az bir binanın yıkıldığını ve bazı binaların hasar gördüğünü belirtti.

Depremin, ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinin batısındaki Riverside bölgesinde çok şiddetli hissedildiği belirtildi. Bu arada USGS, artçı sarsıntıların büyüklüğünün 5,1’e kadar çıktığını bildirdi.

AA

Haberin Devamı