Dünya Dünya bir hamburgeri tartışıyor: Hangisi doğru?

Dünya bir hamburgeri tartışıyor: Hangisi doğru?

Paylaş
Dünya bir hamburgeri tartışıyor: Hangisi doğru?

Bir çizburgerde malzemelerin sırası nasıl olmalıdır? Sosyal medya bugünlerde emojiler üzerinden bunu tartışıyor. Tartışmayı başlatan da yazar Thomas Baekdal'ın bir tweet'i...

Yazar Thomas Baekdal, pazar günü paylaştığı tweet'te, Apple cihazlardaki burger emojisiyle Android cihazlardaki emojiyi yan yana koyarak, "Google'ın burgerinde peynir köftenin altındayken, Apple'ınki üstünde. Bence bunu tartışmalıyız" yazdı ve işte bu twitten sonra olan oldu!



Gerçekten de Apple cihazlardaki emojide malzeme sırası ekmek-domates-peynir-köfte-marul-ekmek şeklindeyken, Google'ın emojisinde malzemeler ekmek-marul-domates-köfte-peynir-ekmek olarak dizilmiş.

Bu tweet sosyal medyada ciddi bir tartışmaya neden oldu. Baekdal'ın tweet'i 24 binden fazla kez RT'lendi. Tweet'e 2 binden fazla da yorum geldi. Birçok kullanıcı kendi ideal malzeme sıralamasını paylaştı. Sıralamalarda farklılık olsa da çoğunluk peynirin mutlaka köftenin üstünde olması gerektiğini savundu.

Tartışma o kadar büyüdü ki Google CEO'su Sundar Pinchai de kayıtsız kalamadı. Pinchai, Baekdal'ın tweet'ini alıntılayarak, "Bütün işimizi gücümüzü bırakıp pazartesi günü bu konuya eğileceğiz :) tabii insanlar doğru sıranın ne olduğu konusunda anlaşabilirlerse" diye yazdı. Pinchai'nin tweet'i de binlerce yorum ve RT aldı.

Bu arada emojipedia'ya göre, burger emojilerindeki çeşitlilik bununla da kalmıyor. Her marka ve platform için farklı bir emoji tasarımı bulunuyor.


Haberin Devamı