Dünya Dünya bu aşkı konuşuyor!

Dünya bu aşkı konuşuyor!

Paylaş
Dünya bu aşkı konuşuyor!

Fransa’da pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turundan AB yanlısı Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Marine Le Pen’in galip çıkmasının yankıları sürüyor. Dünya Fransa’nın en genç cumhurbaşkanı adayı olan Macron (39) ile eski öğretmeni olan kendisinden 25 yaş büyük eşiyle yaşadığı aşkı konuşuyor

7 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen’e (48) karşı yarışacak olan eski Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron (39) hem kısa sürede yakaladığı başarı, hem de eşiyle yaşadığı aşkıyla dünya gündeminde yer alıyor.

Doktor bir anne ve babanın çocuğu Macron. Müstakbel eşiyle henüz 15 yaşındayken Amiens’te liseye giderken tanışmış. Brigitte Trogneux o zamanlar 39 yaşında üç çocuk annesi bir drama öğretmeniymiş. Yolları da Emmanuel’in tiyatro dersleri almaya başlamasıyla kesişmiş. Önceleri anne ve baba, Emmanuel’in sınıf arkadaşı olduğu Brigitte öğretmenin kızı Laurence’a aşık olduğunu sanmış. Ancak oğullarının gönlünü kendinden 25 yaş büyük öğretmenine kaptırdığını öğrendiklerinde sert tepki göstermişler. Öğretmeni “çocuklarından uzak durması” konusunda uyarıp delikanlıyı okuması için Paris’e yollamışlar.

"ENİNDE SONUNDA EVLENECEĞİZ"




Mayıs 1993'te Macron ve sonra karısı olacak drama öğretmeni Brigitte Trogneux

Brigitte Trogneux’ya göre, Emmanuel gitti, ancak aşkından vazgeçmedi. “Sen ne yaparsan yap, seninle evleneceğim” diyordu Macron. Sürekli telefonda birbirlerini arıyor, saatlerce konuşuyorlardı. Brigitte Trogneux, “Yavaş yavaş, direncim inanılmaz bir şekilde kırılmaya başladı” diye hatırlıyor o günleri. Eşinden boşanan drama öğretmeni, sonrasında Paris’e taşınmış. Çift 2007’den beri evli. 64 yaşında olan kadın, Macron’un soyadını almamış. 3 yetişkin çocuk sahibi. Macron, karısı için “Benim ben olmamı sağlayan kişi o. Seçilirsem, pardon seçilirsek burada olacak, bir rolü ve yeri olacak” diyor.

Elit Ecole Nationale d’Administration kamu yönetimi okulundan mezun olan Macron, bir süre devlet memurluğu yaptıktan sonra yatırım bankeri olarak çalıştı.


FRANSA BÖLÜNDÜ


Yürüyüş’ adayı Emmanuel Macron yüzde 24.01, ‘Ulusal Cephe’ lideri Marine Le Pen yüzde 21.3 oy aldı. İkinci tur seçimler bu iki aday arasında yapılacak.

Sonuçlar uzun yıllar sonra ilk kez yerleşik partilerin ikinci tura geçememesi anlamına geliyor. AB karşıtı adayların oyların toplamı ise yüzde 40’ı geçiyor. Her ne kadar AB yanlısı Macron, Brüksel’e ve piyasalara rahat soluk aldırsa bile Fransa’da bölünmüş bir harita söz konusu.

Kuzey ve güneydoğuda Le Pen daha fazla oy alırken, batıda Macron’un oyları öne çıktı. Stratejik oyları alarak Macron’un cumhurbaşkanı seçileceğine neredeyse kesin gözüyle bakıyorlar.

‘Önce Fransa’ diye yola çıkan Le Pen ise Macron’un ‘İslamcı terörizmle’ mücadelede zayıf kalacağını, terörle mücadele programının olmadığını savunuyor. Ancak AB ülkeleri Macron’u destekliyor.

Haberin Devamı