Ekonomi Dünya gözlük devi Luxottica'ya 1,6 milyon lira ceza!

Dünya gözlük devi Luxottica'ya 1,6 milyon lira ceza!

Paylaş
Dünya gözlük devi Luxottica'ya 1,6 milyon lira ceza!

Rekabet Kurulu, dünya gözlük devine 1.6 milyon lira rekabeti ihlal cezası kesti

Lüks ve spor gözlüklerin tasarım, üretim ve dağıtımında dünya lideri olan, portföyünde Ray-Ban, Oakley, Vogue, Armani, Burberry, Bulgari, Chanel, Coach, Dolce&Gabbana, Michael Kors, Prada, gibi lisanslı markalan bulunduran Luxottica Gözlüğün, 60 gün içinde bu cezaya itiraz hakkı bulunuyor.

REKABET KURULUPARA CEZASI KESTİ


Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; Rekabet Kurulu, Luxottica Gözlük Endüstri ve Ticaret A.Ş'nin satış politikaları ve diğer uygulamaları ile 4054 sayılı Rekabet Kanunun 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak soruşturma açılmasına karar vermişti. Kurul, 23 Şubat toplantısında tüm delil, bilgi ve belgeler, düzenlenen rapor, yazılı savunmalar ve sözlü savunma toplantısında yapılan açıklamaları değerlendirerek şirketin markalı güneş gözlüklerinin toptan satışı pazarında hakim durumda olduğuna oybirliği ile karar verdi.

Kurul, Luxottica'nın rakiplerinin pazardaki faaliyetlerini zorlaştırıcı uygulamalar ile hakim durumunu kötüye kullandığına ve bu şekilde 4054 sayılı Kanun’un 6.maddesini ihlal ettiğine oyçokluğuyla karar verdi. Bu nedenle 2015 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin takdiren, yüzde 0,75 oranında olmak üzere şirkete 1 milyon 672 bin 647 lira idari para cezası kesildi.

Şirketin, kararın tebliğinden itibaren söz konusu cezaya 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemesine itiraz hakkı bulunuyor.


DÜNYA DEVİ MARKALARIN SAHİBİ


Luxottica Gözlük Endüstri ve Ticaret A.Ş’nin bağlı olduğu Luxottica Group, fashion, lüks ve spor gözlüklerin tasarım, üretim ve dağıtımında dünyada lideri. Portföyünde Ray-Ban, Oakley, Vogue Eyewear, Persol, Oliver Peoples ve Alain Mikli gibi sahibi olduğu markaların yanı sıra Giorgio Armani, Burberry, Bulgari, Chanel, Coach, Dolce&Gabbana, Michael Kors, Prada, Ralph Lauren, Tiffany & Co. ve Versace gibi lisanslı markalar da yer alıyor.


YILLIK SATIŞI 9 MİLYAR EURO


79 bin kişinin çalıştığı, 150'den fazla ülkeye satış yapan grubun 2015 yılı net hasılatı 9 milyar avro.

Haberin Devamı