Spor Dünya halterinin gözü Antalya'da

Dünya halterinin gözü Antalya'da

Paylaş
Dünya halterinin gözü Antalya'da

2010 Dünya Halter Şampiyonası 17-26 Eylül tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek

IWF Asbaşkanı, IWF Sağlık Komitesi Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi; aynı zamanda EWF Asbaşkanı ve Tıp Komitesi Başkanı da olan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş'un katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında Akkuş dünyada ve ülkemizde halterin en iyi bilinen spor dallarının başında geldiğini belirtti.

MİLLİ TAKIM, OLİMPİYAT İÇİN TER DÖKECEK

Türkiye için hem sportif, hem de organizasyonel anlamda büyük önem ve prestij taşıyan şampiyona için şimdiye kadar 88 ülkeden 650 sporcu olmak üzere 1265 kişinin akredite yaptırdığını ve bunun şu ana dek düzenlenen dünya şampiyonaları tarihinde bir rekor olduğunu söyleyen Hasan Akkuş, Halter Milli Takımı'nın 2009 yılında Kore'de düzenlenen şampiyonada takım halinde dünya üçüncüsü, erkeklerin ise 14. olduğunu hatırlattı.

Bayanlarda 48 kiloda halterin kraliçeleri olarak anılan ve Türkiye'nin büyük umudu olan Nurcan Taylan ile Sibel Özkan'ın altın madalya arayacaklarını, 53 kiloda Aylin Daşçı ve 63 kiloda Sibel Şimşek'in madalyaya yakın olduğunu, erkeklerde ise 3 sporcudan da madalya beklediklerini söyledi.

Akkuş, başta Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olmak üzere, organizasyonun hazırlıkları esnasında Türkiye Halter Federasyonu'na destek olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti ve basın toplantısına katılan medya mensuplarına da verdikleri destek için ayrıca teşekkürlerini sundu.

Haberin Devamı