Dünya Dünya Kaddafi'nin mal varlığının peşinde

Dünya Kaddafi'nin mal varlığının peşinde

Paylaş
Dünya Kaddafi'nin mal varlığının peşinde

İtalya'nın başkenti Roma, yarından itibaren Uluslararası Polis Teşkilatı'nın (INTERPOL) 81'inci Olağan Genel Kurulu'na ev sahipliği yapacak. 103 ülkenin içişleri bakanı, 85 polis müdürü, 170 ülkenin polis teşkilatı temsilcileri bir araya gelip Kaddafi'nin mal varlığının peşine düşecek

Türkiye’den İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de katılacağı, 81’inci Interpol Olağan Genel Kurulu, Roma Cavalieri Otel’de 5-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 190 ülkenin polis teşkilatının üyesi olduğu Interpol’ün bu dev toplantısına, 103 ülkenin içişleri bakanı, 85 polis müdürü, 170 ülkenin polis teşkilatı temsilcileri ve 1100 delegasyon üyesi katılım gösterecek.

Haberin Devamı

Interpol Başkanı Khoo Boon Hui, Genel Sekreter Ronald K. Noble ve İtalya Polis Teşkilatı Müdürü Antonio Manganelli, genel kurul öncesi bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KADDAFİ’NİN MAL VARLIĞI İLE BEN ALİ TAKİPTE

Noble, öldürülen Libya lideri Muammar Kaddafi’nin, şu an ailesinin kontrolünde olan, ülkesinden kaçırdığı malvarlığıyla bir soruya, "Pazartesi günü, 100’ün üzerindeki bakanla birlikte Libya İçişleri Bakanı’yla bir araya gelerek, bu ülkeye ait olan paranın, gerek Kaddafi ve gerekse ailesi tarafından dışarıya kaçırılmasıyla ilgili problemi çözmeye, bu karmaşıklığı gidermeye çalışacağız. Bu konuda Pakistan bakanına da teşekkür ediyoruz" diyerek yanıt verdi.

Haberin Devamı

Noble, 23 yıllık iktidar ardından ’Yasemin Devrimi’ ile devrildikten sonra kaçan Tunus eski Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin ele geçirilmesine yönelik Interpol’ün ne yönde bir çalışma yaptığına ilişkin bir soruyu ise, ""Bu konuda çalışmalarımız sürüyor ama ne yaptığımıza dair bilgi veremem" diyerek yanıtladı.

ULUSLARARASI ŞİKEYE ÇÖZÜM ARAYIŞI

Antonio Manganelli ise bir soru üzerine, İtalya’daki şike soruşturmalarında "olağanüstü" sonuçlar elde ettiklerini vurgulayarak, "Gelecek dönemlerde bundan daha fazlasını elde edeceğiz. Soruşturmalar çeşitli savcılıklar tarafından sürdürülürken, bunun Balkan ülkeleri ve Singapur’a uzanan ayağıyla ilgili olan çalışmaları da Interpol’le paralel olarak devam ediyor" dedi.

Noble ise, şikeyle hiçbir ülkenin tek başına mücadele edemeyeceğini bildirirken, bu ayın sonunda FIFA ve Interpol yetkililerinin bir araya gelip, bu konuda daha etkili çözüm arayışlarına gideceklerini açıkladı.

INTERPOL’E İLK KADIN BAŞKAN

"Çağdaş suç şiddet fenomeninin polise yarattığı zorluklar" temasıyla tarihinde Roma’da 3’üncü kez toplanacak olan ve 4 gün sürecek olan genel kurulun çalışma programında, şiddetle ve terörle mücadele, organize suçlar ve insan ticareti ile siber suçlar gibi konular yer alacak. Bunun yanı sıra, suç karşıtı yeni stratejiler de geliştireceklerini dile getiren Noble, "Genel kurulda, Interpol’e ilk kez bir kadın başkan da seçilecek. O da Mireille Balestrazzi’dir" dedi.

Haberin Devamı

Noble bu genel kurul oturumunun, en çok bakanın katılacağı ve Interpol’ün en büyük toplantısı olması açısından da önem taşıdığını vurguladı.

DHA