Dünya Dünya kırmızı beyaz

Dünya kırmızı beyaz

Paylaş
Dünya kırmızı beyaz

Dünyanın dört bir yanında dün yapılan İsrail karşıtı eylemlerde, protestocular Türk bayrakları ve Başbakan Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıdı

ULUSLARARASI SULARDA BASKIN

Haberin Devamı

Gazze’ye yardım götürmek için yola çıkan 6 gemilik ‘Özgürlük Filosu’ndaki ‘Mavi Marmara’ya 31 Mayıs’ta İsrail askerleri uluslararası sularda baskın yapmış ve 9 kişiyi öldürmüştü. İsrail 368’i Türk 610 gönüllüyü rehin almıştı.

“Bu devlet terörüdür” diyerek İsrail’i çok sert bir dille kınayan Türkiye, dünyaya da ‘Bu kanlı saldırıya seyirci kalamazsınız” diyerek yoğun bir diplomasi yürüttü. Birçok ülke İsrail’i şiddetle kınadı.

DİNDAR YAHUDİLER İSYAN ETTİ

Amerika’dan İngiltere’ye kadar birçok ülkede de günlerdir İsrail karşıtı eylemler yapılıyor. Bu eylemler dün doruğa çıktı. Dünya kamuoyu Gazze’deki İsrail ambargosunu kırmak için uğraşan Türkiye’nin yanında yer aldı.

Eylemciler Türk bayrakları ve Başbakan Erdoğan’ın posterleriyle yürüdü. Amerika New York’ta dünkü gösterilerde aşırı dindar bir grup Yahudi’nin bile elinde Türk bayrakları vardı.

Haberin Devamı

3 REHİNE İÇİN UÇAKLAR BEKLEDİ

Oluşan baskı ve Türkiye’nin “Gönüllüleri derhal bırak” resti sonucu geri adım atan İsrail önceki gece rehineleri bırakacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Türk Hava Yolları’na (THY) ait 3 uçak bu kişileri almak için dün sabah İsrail’in başkenti Tel Aviv’e gitti.

3 eylemci serbest bırakılmadığı için uçakların saatlerce kalkamadığı ileri sürüldü. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde uçaklar henüz İstanbul’a dönememişti.